ŽENA S CILJEM

Novi detalji o životu Melanije Trump: Dobro zna što želi i kako do toga doći, pažljivo sluša svog supruga, ali kada je bitno, čuje se i njezin glas

17.06.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Nova biografija američke prve dame jako je zainteresirala svjetsku javnost. Svi žele barem nakratko dobiti dojam što se krije iza hladne vanjštine zgodne Slovenke, a dijelom u tome pomaže upravo 'The Art of Her Deal', knjiga Pulitzerom nagrađene novinarke Washingtona Posta, Mary Jordan. Autorica otkriva do sada nepoznate detalje iz života Melanije Trump, od njezina odrastanja u bivšoj Jugoslaviji, proboja na modnu scenu, braka s imućnim kraljem nekretnina Donaldom Trumpom pa sve do uloge prve dame najmoćnije svjetske sile

Još od trenutka kada su se prvi puta susreli u noćnom klubu na Manhattanu uoči tadašnjeg tjedna mode, Melania Trump (tada Knauss) ostavila je snažan dojam na Donalda Trumpa. Uvijek se znala prikazati u najboljem svijetlu, pa tako i zavela moćnog njujorškog biznismena koji se trenutno bori za svoj drugi mandat na mjestu predsjednika SAD-a.

Autorica knjige koja će dati novi uvodi u život aktualne prve dame, Pulitzerom nagrađena novinarka Washingtona Posta, Mary Jordan, otkriva nam da je Melania u trenutku upoznavanja svog supruga uvjerila da je supermodel. Istina je, kaže, bil ipak drugačija, te se Melania probijala na modnu scenu, a u trenutku kada ju je suprug ugledao bila je u društvu nešto poznatijih kolegica pa joj je ta izjava išla u prilog.

Kada je ušla u vezu s ‘kraljem nekretnina’ Melania je pažljivo osluškivala sve njegove potrebe, način razmišljanja i shodno tome se prezentirala. Famozna Trumpova izjava o ženama ‘Postoji velika obveza, mala obveza, ali ja ne želim nikakvu obvezu’, urezala joj se u pamćenje. Ne čudi stoga da je upijajući upute, Melania postala najdugovječnija supruga Donalda Trumpa, koji iza sebe već ima dva propala braka.

Iako njihova ljubav svima izgleda kao šala, a o naizgled teškom životu u braku s prisilom mnogi su pisali u kontekstu oslobađanja Melanije Trump, autorica Jordan ističe da je javnost o zgodnoj Slovenki zapravo stekla pogrešan dojam.

Jordan tvrdi da se Trump i Melanija zapravo vole te da su toliko tolerantni da jedno drugome pružaju dovoljno prostora za rast i razvoj, što ih oboje ispunjava. Na temelju razgovora s brojnim predsjednikovim suradnicima, nekadašnjim prijateljima prve dame, te brojnim pisanim tragovima, autorica je zaključila da to što spavaju u odvojenim sobama, ne ugrožava njihov brak i odnos.

‘Donald voli spavati u potpunom marku, voli tamne zavjese i pomalo surov interijer dok s druge strane Melania voli svjetlinu i prozračnost’, objašnjava u dijelu knjige Jordan te dodaje kako Melaniji boravak u posebnom krilu Bijele kuće ostavlja dovoljno vremena za sina Barrona i roditelje koji su prije mnogo godina doselili iz Slovenije.

Posebno je značajan i odnos prve dame s jedinim sinom, 14-godišnji Barronom, ujedno najmlađim Trumpovim nasljednikom. Da bi za sina učinila apsolutno sve, gospođa Trump dokazala je kada se pobrinula se da Barron ne bude isključen iz obiteljskog biznisa.

'Htjela je pismeni dokaz da će, kada dođe do financijskih prilika i nasljedstva, Barron biti jednako tretiran kao i ostatak Trumpove starije djece', piše Jordan. Osim toga sina odgaja ukazivajući mu na njegove slovenske korijene. Barron Trump navodno tečno govori slovenski jezik, pa s majkom, bakom i djedom vrlo često priča na slovenskom. ‘Sam Trump vrlo se često svojim suradnicima požali kako ih ništa ne razumije dok komuniciraju’, stoji u jednom dijelu knjige koja je izazvala veliko zanimanje javnosti.

  • +3
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Autorica knjige tvrdi da je Melania Trump zapravo vrlo slična svom suprugu, kako nije osjećajna koliko se predstavlja i kako joj je vlastiti uspjeh jednako bitan kao i suprugov. Zato dobro zna kada šutjeti i klimati glavom, a kada progovoriti i urazumiti supruga. Do takvog je statusa dogurala i ostavljajući mnoge bliske ljude iza sebe.

Prema mišljenju autorice, gospođa Trump nema pravih prijateljica, sve svoje nekadašnje odnose prekinula je nakon što je postala slavna i bogata. Iako su rijetki oni koji su se odlučili govoriti o svom iskustvu i odnosu s Melanijom, hrabrosti da ispriča stranu Melanije kakvu je poznavala, imala je njezina nekadašnja cimerica. Ona otkriva da je Melania zapravo oduvijek bila uzorna i predana cilju koji si je zadala. U slobodno vrijeme tada mlada Melania voljela je gledati seriju ‘Prijatelji’, jesti sušeno voće te kuhano povrće, nikada nije konzumirala alkohol, a kako bi održala fit liniju po cijele je dane po kući nosila utege oko gležnjeva.

O svojoj prošlosti Melania rijetko govori, a ako i govori to su puke sitnice koje vrlo često nemaju veze s istinom. Melania Knauss odrasla je u malenom mjestu Sevnica u blizini hrvatsko- slovenske granice. Majka joj je bila krojačica u lokalnoj tvornici odjeće, a otac automehaničar, po potrebi šofer. Kako je se penjala jednu stepenicu više, tako je brisala ljude iz svog života, piše autorica u knjizi. Njezina bivša prijateljica iz Slovenije tvrdi kako joj se Melania više nikada poslije nije javila, a isto su potvrdili i njezini bliski prijatelji iz New Yorka. Ove navode potvrđuje i činjenica da Melania nije imala djeveruše na svom vjenčanju s Donaldom.

U knjizi koja pompozno nosi naslov 'Umjetnost njezinog dogovora: Neispričana priča o Melaniji Trump' (The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump) prikazuje se neka nova, skrivena strana sramežljive, a opet uvijek spremne za kameru i fotoreportere prve dame Amerike.

Tvrdi se da Melania nije tako slaba i neutjecajna osoba, na koju ipak valja obratiti pozornost. Njezino mišljenje itekako je bitno američkom predsjedniku, a autorica to potkrepljuje mišljenjem da je upravo Melania potaknula Donalda na kandidaturu za predsjednika SAD-a, isto kao što iščekuje njegovu novu pobjedu u mandatu koji tek slijedi. Kada god zagusti, stoji uz supruga i ne okreće mu leđa.