ELEGANCIJA NA DJELU

Lijepa kraljica zablistala u košulji kakvu obožavaju Kate Middleton i Melania Trump

10.06.2020 u 10:40

Bionic
Reading

Prije nego što je damama poput španjolske kraljice Letize, britanske miljenice Kate Middleton i njezine šogorice Meghan Markle polazilo za rukom svoje outfite rasprodati u svega nekoliko sati, jordanskoj kraljici Raniji navedeno je godinama uspijevalo s lakoćom

Od dolaska u jordansko kraljevstvo 1993. godine, Rania niže besprijekorna modna izdanja, poput onoga u kaftanu kobaltno plave boje i stiletto cipela s potpisom Gianvita Rossija – izdanja u kakvom je nedavno obilježila jordanski Dan nezavisnosti.

Ovoga puta besprijekorno izdanje Rania je servirala na sastanku u kraljevskoj palači gdje je imala priliku razgovarati s predstavnicima jordanskih humanitarnih organizacija koje su uložile velike napore u borbi protiv pandemije koronavirusa.

'Ohrabrujuće je vidjeti toliko ljudi koji se uključuju i posljednjih nekoliko mjeseci pomažu u zajedničkoj borbi. Timovi koji stoje iza digitalne zdravstvene platforme Altibbi i Royal Society Awareness Society učinili su ključni posao u podizanju svijesti o virusu COVID-19. Hvala vam!', napisala je na svom službenom Instagram profilu.

Rania se za navedeni sastanak odlučila za klasični model hlača mornarsko plave boje kojim je pridružila prugastu košulju s potpisom kolumbijskog brenda Silvia Tcherassi.

Njezin odabir košulje, međutim, dolazi s modnim twistom, točnije detaljem u znaku pussy bow ovratnika. U svijetu slavnih ovom detalju nisu odoljele ni dame poput britanske miljenice Kate Middleton i američke prve dame Melanie Trump, koja je košulje s pussy bow ovratnikom redovito nosila tijekom suprugove, predsjedničke kampanje u listopadu 2016. godine.

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Košulja s pussy bow ovratnikom u povijesti je povezivana s feminističkom borbom drugog vala sedamdesetih godina, podudarajući se s integracijom žena na tržište rada, jer je navedeni detalj na ovratniku imitirao mušku kravatu iz ženske perspektive.

Kao i obično, 49- godišnja jordanska kraljica i najnovije izdanje zaokružila je modelom salonki s visokom stiletto potpeticom, modernim zlatnim satom i nezaobilaznom, zaštitnom maskom na licu.

Jordanska kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia