MTV OPET ŠOKIRA

Novi bizarni reality show - kako ostati djevica?!

17.07.2014 u 10:41

Bionic
Reading

MTV je svojim novim reality showom ponovo odlučio zaigrati na kartu šokiranja gledatelja

Otkako je ova televizijska kuća odustala od koncepta glazbene televizije, prebacila se na reality showove kao glavnu pokretačku snagu i zaronila duboko u sferu trasha. Čini se da bi i novi MTV-jev reality 'Virgin Territory' mogao biti još jedan korak u tom smjeru. No možda se varamo, pokaže li se da serija može imati edukacijsku ulogu, kao svojevrsna zabavna televizijska inačica zdravstvenog i seksualnog odgoja.

Serija prati četvero djevaca i djevica koji, ukoliko pokleknu strastima, budu zamijenjeni drugim sudionicima. U prvoj epizodi među sudionicima je Lisa, 23-godišnja kršćanka koja bi se za nekoliko dana trebala vjenčati. Zbog seksa prve bračne noći Lisu će u drugoj epizodi zamijeniti 22-godišnji Luke, predani kršćanin koji nalikuje na dvojnika nekog od članova Jonas Brothersa. Ostali su sudionici 19-godišnja Mikaela, koja želi imati spolni odnos, no ne sa svakim, 20-godišnji djevac Kyle, koji nikada nije vidio vaginu, i 22-godišnja Dominique.

Prijatelji ih podržavaju, ali im i i žele pomoći da izgube nevinost što prije. Jedina tema showa je, naravno, seks. Lisa i Luke imaju podršku sustava koji im pomaže da razmišljaju o seksu kao o nečemu što se ne radi prije braka. Uoči vjenčanja Lisi su prijateljice donijele darove, među ostalim i seksi donje rublje, što je izazvalo niz šala na račun toga što je donje rublje dobila od djevica. Lisine prijateljice naime slobodno i otvoreno govore o njenom djevičanskom statusu dok je za njene prijatelje to sramota. Luke, iako je već imao iskustva s oralnim seksom, često razgovara s bratom i ocem, pastorom, o tome koliko mu je teško odbijati djevojke koje se bacaju na njega.


Još je više zbunjujući svijet u kojem žive Mikaela, Kyle i Dominique jer je seks svugdje oko njih, ali ne mogu doći do njega na način na koji bi željeli, tako da se osjećaju ugodno, sigurno i da to mogu kontrolirati. Jedne noći u klubu Mikaelinu prijateljicu pipka neznanac, što je za nju vrlo neugodno iskustvo, a Mikaela se mazi s nekim dečkima koji ubrzo nestanu iz kluba. Dominique je zabavna, zavodljiva i voli plesati, pa je često optužuju da mami muškarce svojim ponašanjem. Kyle pak ostavlja dojam grabežljivog mačo muškarca, no previše je nježan, previše prestrašen i zbunjen da bi se tako i ponašao. Djevojke koje mu se sviđaju jedva da su imalo zainteresirane za njega, a kad krene na romantičnu vožnju kočijom, mrzi svaku minutu tog iskustva.

'Virgin Territory', piše magazin Slate, pokušava pronaći psihološko objašnjenje za neželjeno djevičanstvo jer, kao i prijatelji sudionika realityja, i MTV misli da je to čudan odabir.