raste broj

Nove šokantne ispovijesti Weinstenovih žrtava: 'Najodvratnije je to što su svi znali'

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svakim danom raste broje glumica koje se javljaju kao žrtve seksualnih napada poznatog filmskog mogula Harveyja Weinsteina. Nakon holivudskih ljepotica, poput Angeline Jolie i Gwyneth Paltrow, svoje su neugodno iskustvo s ostatkom svijeta podijelile i britanski top model Cara Delevingne te francuska glumica Lea Seydoux, bivša Bondova djevojka

Posljednjih nekoliko dana svijet svjedoči nevjerojatnom seksualnom skandalu jednog od najmoćnijih ljudi Hollywooda, Harveyja Weinsteina, koji je posljednjih desetljeća pokazao svoje najgore lice i iskorištavao svoj visok položaj u svijetu glume.

Nakon što je šokantne ispovijesti do sada ispričalo već 30-ak žena s gotovo identičnim scenarijima, uključujući neke od velikih glumačkih zvijezda kao što su Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow, svoje je iskustvo odlučila javno izreći i francuska glumica Lea Seydoux.

Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow

Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lea se naime s Weinsteinovim nemoralnim ponudama suočila nekoliko puta, ali otkriva kako nikada nije pala pod utjecaj jer je otprije znala s kakvim muškarcem ima posla.

'U ovoj industriji postoje mnogobrojni redatelji koji zloupotrebljavaju svoj položaj. Oni su vrlo utjecajni i zato misle da to mogu raditi. Dok je s Harveyjem to bilo fizičke prirode, kod drugih je na verbalni i psihički način. Da biste kao žena uspjeli u filmskoj industriji, morate biti zaista jaki jer je susret s ovakvim ljudima uobičajen postupak', iskreno progovara čuvena francuska glumica.

Lea Seydoux

Lea Seydoux

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Najodvratnija stvar je to što su svi znali kako Harvey funkcionira i desetljećima nitko nije ništa poduzimao', govori nadalje te dodaje kako se ona ipak uspjela obraniti od ozloglašenog producenta.

'Kada sam upoznala Harveyja, bio je vrlo šarmantan, pametan i duhovit, ali dominantan. Želio je sa mnom zakazati sastanak, ali odmah se vidjelo da njegove namjere nisu strogo poslovne. Pozvao me na sastanak u hotel, u kojem me dočekao sa svojom asistenticom, a brzo nakon kratkog razgovora u predvorju uslijedio je poziv u njegovu sobu. Zajedno smo tamo otišli, bilo je jako teško reći 'ne' jer je bio utjecajan i sve su ga se djevojke bojale. Kada smo stigli, asistentica nas je napustila i tada je Harvey izgubio kontrolu. Nasrnuo je na mene i pokušao me poljubiti, no odgurnula sam ga. Bilo je jako teško jer je velik i debeo, ali uspjela sam napustiti sobu', potanko opisuje svoje iskustvo 32-godišnjakinja

  • +3

Harvey Weinstein

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga, napominje kako moćni 65-godišnjak gotovo nikad ne prihvaća 'ne' kao odgovor. 

S Carom Delevingne htio je seks u troje

Za razliku od Lee, britanska manekenka, odnedavno i glumica Cara Delevingne zatekla se u još goroj situaciji.

'Tek sam počela raditi kao glumica i primila sam Weinsteinov poziv te me pitao jesam li ikad spavala s nekom od kolegica s kojima me se moglo vidjeti u medijima. Bio je to vrlo čudan i neugodan poziv, a nisam mu odgovorila ni na jedno pitanje, ali on mi je jasno dao do znanja da ako sam odlučila biti gej, nikada neću uspjeti u Hollywoodu', piše u podužoj objavi na Instagramu 25-godišnjakinja.

  • +7
  • +4

Cara Delevingne

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Unatoč ovom neobičnom razgovoru, Cara se godinu poslije ipak sastaje s Harveyjem zbog poslovnog projekta. 

'Otišla sam na sastanak u hotel zbog nadolazećeg filma s njim i drugim producentom, koji nas je brzo napustio. Tada je počeo nabrajati s koliko je sve glumica spavao i pozvao me u svoju sobu. Odbila sam i njegova asistenta koji se našao u blizini upitala kada će moj auto biti spreman za polazak. On mi je odgovorio kako nema auta i da mi je bolje otići u sobu. U tom trenutku osjećala sam se nemoćno i uplašeno. Kada sam stigla u sobu, ugledala sam tamo djevojku i pomislila kako sam spašena. No Harvey je zatražio da se poljubimo i bilo mi je jasno što očekuje. Od nervoze sam počela pjevati i govorila kako sigurno nije znao da imam i taj talent te nakon toga rekla da moram ići. Kada sam krenula prema izlazu, Harvey je stao ispred mene i pokušao me poljubiti, ali uspjela sam nekako izaći iz sobe', piše nadalje mlada ljepotica.

Groznim pričama kojima smo svjedočili proteklih nekoliko dana ostatak Hollywooda je zgrožen te je producentska kuća u kojoj je Weinstein bio dopredsjednik dotičnome dala otkaz.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Optuženi se pisanim putem ispričao svim djevojkama zbog svojih zlodjela i sada odlazi u Europu, u kliniku za  rehabilitaciju koja se bavi upravljanjem bijesom, problemima samokontrole i seksualnim ovisnostima. Osim toga, dugogodišnja supruga, modna dizajnerica Georgina Chapman, koja stoji iza brenda Marchesa i s kojom ima sina i kćer,  napustila ga je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!