BROJ ŽRTAVA SVE VEĆI

Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow optužile Weinsteina za seksualno zlostavljanje

10.10.2017 u 21:34

Bionic
Reading

Glumice Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow pridružile su se mnoštvu kolegica koje su nakon godina šutnje odlučile javno progovoriti protiv holivudskog producenta Harveyja Weinsteina

Posljednjih dana Hollywood potresa veliki skandal za koji je zaslužan filmski producent Harvey Weinstein. Nizu glumica poput Ashley Judd i Rose Mcgowan koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju, u razgovoru za New York Times o istom su progovorile Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow.

Navodi oskarovki dolaze nekoliko dana nakon što je Weinstein dobio otkaz u vlastitoj filmskoj kompaniji nakon izvještaja New York Timesa u kojem se tvrdi kako proslavljeni producent iza sebe ima dugu povijest seksualnih napada na tada neiskusne i mlade glumice.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema riječima Paltrow i Jolie, Weinstein se prema njima ponašao neprimjereno u počecima njihove profesionalne karijere. Iako Angelina Jolie nije detaljno ulazila u opis susreta s Weinsteinom, izjavila je sljedeće: 'U mladosti sam imala loše iskustvo s Weinsteinom i kao rezultat toga odlučila sam nikad više surađivati s njim, a isto sam savjetovala ostalim kolegicama. Takvo ponašanje na bilokojem  poslovnom polju ili državi je neprihvatljivo'.

  • +18
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U razgovoru s novinarom New York Timesa, glumica Gwyneth Paltrow, u odnosu na Angelinu, otvoreno je progovorila o sastanku s Weinsteinom koji je uslijedio nakon što ju je 1996. godine angažirao u filmskoj adaptaciji romana 'Emma' spisateljice Jane Austin. Kako otkriva Gwyneth, u to je vrijeme dobila fax od Weinsteinovih predstavnika koji su joj s producentom zakazali sastanak u hotelu.  Spomenuti sastanak pošao je u sasvim krivom smjeru, nakon što je Weintstein pokušao stupiti u fizički kontakt s glumicom, zahtjevajući masažu u hotelskoj sobi.

  • +11
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Bila sam dijete, potpisala sam ugovor i ostala sam skamenjena', prisjeća se Gwyneth nadodajući kako je Harveyja uvijek gledala kao mentora.

O cijelom događaju, Gwyneth se obratila tadašnjem dečku, glumcu Bradu Pittu koji se, prema navodima Gwyneth, suprostavio producentu na filmskoj premijeri, a Bradov glasnogovornik potvrdio je glumičino priznanje.

Uz Angelinu Jolie i Gwyneth Paltrow, o seksualnom napastovanju koje su doživjele također su progovorile glumice Rosanna Arquette, Judith Godrèche, Katherine Kendall, Dawn Dunning i Tomi-Ann Roberts.