uspješne godine

Nova TV slavi 20. rođendan: Prisjetili smo se kako su na početku izgledala neka od zaštitnih lica

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije točno 20 godina, 28. svibnja 2000. Nova TV, prva komercijalna televizija, počela je s emitiranjem televizijskog programa. Do sada su izrealizirali brojne uspješne i gledane projekte od domaćih serija, zabavnih emisija do reality showova, a jedanaestu godinu, po gledateljima imaju i najgledaniji informativni program. Prisjetili smo se kako su na početcima izgledala njihova prepoznatljiva televizijska lica

U svojoj povijesti Nova TV je iznjedrila brojna vodeća novinarska i voditeljska imena. U 20 godina prikazali su gotovo 6000 filmova strane produkcije, 600 stranih serija, 200 zabavnih emisija od reality showova do glazbenih emisija, te 70 domaćih zabavnih emisija i 30 domaćih serija. Prenosili su uživo neke od najvažnijih kulturnih, društvenih i političkih događanja. Sadržaj koji kreiraju za domaće tržište veliki uspjeh postiže i izvan naših granica zahvaljujući prodaji čak devet serija vlastite produkcije u više desetaka zemalja svijeta.

Dnevnik Nove TV je krenuo s emitiranjem prije gotovo 15 godina. Gledatelji su do sada vidjeli 5400 izdanja Dnevnika kojeg danas svakodnevno prati gotovo 630 tisuća ljudi. Prvo izdanje vodili su Marija Miholjek i Petar Pereža.

Marija i Petar prvi su pozdravili gledatelje u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV

Marija i Petar prvi su pozdravili gledatelje u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Marija Miholjek je, mnogi se sjećaju vodila i prvo 'Provjereno', emisiju koja već 13 godina donosi istraživačke priče koje raskrinkavaju nepravdu i korupciju te koja je osvojila brojne nagrade.

Marija Miholjek je prije Ivane Paradžiković vodila 'Provjereno'

Marija Miholjek je prije Ivane Paradžiković vodila 'Provjereno'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Saša Kopljar je najdugovječniji voditelj Dnevnika u novijoj hrvatskoj povijesti. Na Novu TV je s HRT-a stigao 2003. od kad radi kao voditelj središnje informativne emisije i posebnih projekata od formiranja redakcije informativnog programa.

Ksenija Kardum, Sasa Kopljar, Mirjana Hrga 2007. su vodili emisiju o izborima u novom studiju

Ksenija Kardum, Sasa Kopljar, Mirjana Hrga 2007. su vodili emisiju o izborima u novom studiju

Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

Voditeljica koju gledatelji trenutno prate u IN magazinu, Mia Kovačić je također veteranka Nove TV i za sebe kaže da je odrasla na toj televiziji. Među ostalim je vodila prvu 'Farmu'. Show koji prati život kandidata na selu bez povlastica modernog načina života, bio je karika u programu koja je doprinijela zauzimanju vodeće pozicije, pističu s Nove TV.

Mia je sudjelovala u brojnim projektima Nove TV. 'Showtime', 'Farma', 'Ples sa zvijezdama', 'Supertalent' i emisija 'Tvoje lice zvuči poznato' samo su neki od njih.

Mia je vodila prvo izdanje 'Farma' 2008. godine

Mia je vodila prvo izdanje 'Farma' 2008. godine

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Dug je put iza nas, i uzbudljivo je pratiti rast Nove TV. Okrenuti smo budućnosti svjesni činjenice da rezultati koje smo postigli tijekom ovih 20 godina, i koji nas drže na tronu, dolaze od pomnog osluškivanja naše publike i potreba naših klijenata. U centru našeg poslovanja su građani za koje stvaramo svoje proizvode i kreiramo sadržaj na način kako bi u zajedništvu s našim klijentima, partnerima stvarali pozitivno ozračje i skupa razvijali zdravu poduzetničku klimu', izjavila je Diana Roginić, članica Uprave Nove TV.

Jedna od serija koju su gledatelji pratili na Novoj TV bila je 'Dolina sunca'

Jedna od serija koju su gledatelji pratili na Novoj TV bila je 'Dolina sunca'

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Nova TV je prva televizijska kuća koja je producirala hrvatski reality show u vlastitoj produkciji 'Story Super Nova', a potom i 'Story Super Nova Music Talents. U njihovoj povijesti će ostati zapisan i showbiz emisija 'Red Carpet', a veliki odjek kod publike su ostavili i formati 'Trenutak istine' i 'Ne zaboravi stihove', a Nova TV je emitirala i prvi hrvatski sitcom 'Naša mala klinika'. Prekretnicu u domaćoj produkciji i povijesti emitiranja serijskog programa napravila je dramska serija 'Najbolje godine' iz 2009.godine.

'Story Super Nova' iznjedrio je danas mnoga poznata voditeljsko glazbena imena

'Story Super Nova' iznjedrio je danas mnoga poznata voditeljsko glazbena imena

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Nove TV je zaslužna i za seriju 'Larin izbor' iz 2011./2012. te druge hit serije: 'Stella', 'Kud puklo da puklo', 'Čista ljubav', 'Zlatni dvori', 'Na granici', 'Drugo ime ljubavi'. Poznati su i po hvajenim novogodišnjim emisijama. Prekretnica u popularnosti show programa Nove TV bila je prva sezona realityja 'Farma'. Hit formati koji su gledatelji pratili s oduševljenjem su i 'Masterchef', 'Supertalent', 'Tvoje lice zvuči poznato'.

Među najgledanije programe ubraja se i njihov lifestyle format 'IN magazin' koji se emitira više od 11 godina u kontinuitetu. Također, već 9 godina zaredom jedna od značajnijih projekata u organizaciji Nove TV su humanitarni koncerti 'Želim život' na kojima se u samo nekoliko sati tijekom emitiranja uživo prikupe milijunski iznosi za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina koja pomaže oboljelima i spašava živote.

Nova TV je predstavila je emisiju IN Magazin 2009. godine

Nova TV je predstavila je emisiju IN Magazin 2009. godine

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!