PRIRODNO TALENTIRANA

Nova stranica u životu bivše RTL-ove zvijezde: Antonija Stupar Jurkin pronašla sreću u zanimljivom hobiju

27.08.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Bivša televizijska voditeljica u svojem domu u Odri pokraj Zagreba već dulje vrijeme starim i odbačenim stvarima udahnjuje novu energiju i sjaj. Tijekom karantene još strastvenije se posvetila svom hobiju. Nerijetko pokazuje svoje nove uratke i vještinu dok komplimenti na društvenim mrežama samo pristižu. Za tportal je nekadašnja RTL-ovka ispričala kako se počela baviti nečime što je danas smiruje i usrećuje

Otkako se povukla s malih ekrana, ima više vremena za svoj hobi u kojem uživa i koji joj je, rekla je, svojevrsna meditacija.

'Počela sam s time prije desetak godina - pretapecirala sam blagovaonske stolice u crnu devinu dlaku i obojala u bijelo. Zatim sam pronašla dva noćna ormarića od bukovog drva koje sam obojala i promijenila im ručkice. Slijedio je stari ladičar, pa dvije stolice i dvije fotelje. A nakon ljeta nadam se da ću doći do novih ideja i starih stvari', ispričala nam je Antonija Stupar Jurkin.

Ideje za preuređenje, otkriva, najviše dobiva s interneta. 'S Youtubea, TikToka, Instagrama, Pinteresta, a nekada mi jednostavno, kada vidim neki stari, dobar komad, sama dođe vizija kako će izgledati na kraju. Zatim puno razmišljam o boji, namjeni tog predmeta, kako ga napraviti da bude funkcionalan i na kraju oku ugodan. Odmah u glavi zamislim gotov proizvod i tada razrađujem, ovisi u kakvom je stanju, treba li ga brusiti ili samo obojati, treba li tapecirati, treba li zaštitu i tako... Malo-pomalo, dođe se do cilja', objasnila je.

Svom zanimljivom hobiju posveti se kada ima vremena. 'To radim kada odradim sve obveze, što nije jako često i zato sam se time intenzivnije počela baviti u vrijeme korone. Za sve se nađe vremena ako si dovoljno motiviran i inspiriran', smatra Antonija. Nema narudžbi od poznanika ni prijatelja, već to radi samo iz svog gušta, napominje.

View this post on Instagram

Voila!!!!

A post shared by Antonija Stupar Jurkin (@antonija_stupar_jurkin) on

'Ne mislim da bi mi ovaj hobi jednog dana mogao prerasti u posao jer tada to više ne bi bio hobi, ne voljela bih da mi ovaj gušt postane obveza. Ovo radim kad hoću i kad imam vremena i tako me veseli', skromno govori. Iza sebe je ostavila godine aktivnog televizijskog rada, no došlo je vrijeme da krene dalje. U razdoblju nakon odlaska posvetila se djeci, ali i obrazovanju. Uz pomoć supruga Ivana, s kojim broji više od 20 zajedničkih godina te baka servisa, stizala je na predavanja i nije joj bilo teško uskladiti majčinske i studentske obaveze. Zanimalo nas je osjeća li kad nostalgiju prema televiziji, poslu kakav je nekad radila.

'Moram priznati da mi uopće ne nedostaju kamere. Nakon 15 godina prvi put u životu guštam i uživam u novim izazovima. Posvetila sam se učenju pa sam tako na poslovnom učilištu u jednoj godini uspjela završiti dva smjera, marketing i event manager. Bavim se hobijima, družim se s djecom i nekako mi se čini da prvi put u životu imam vremena za sve i stvarno uživam', poručila je Antonija.