TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Njihovo lice zvuči stravično

07.10.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Prema podacima o gledanosti i odjecima po internetu, nova zabavno-glazbena emisija (čak TRI zadnje riječi valja shvatiti vrlo ironično) 'Tvoje lice zvuči poznato' na NovojTV apsolutni je hit. Zabit ću se čeomice u prvi stup javne rasvjete

Što mi jedino fali do potpune gledateljske sreće nedjeljom navečer? Minea koja imitira Popularnog Jolu i pjeva 'Nosi mi se bijela boja', naravno! Takvoga se užitka ne sjećam još od kad su ukinuli 'Nad lipom 35' ili otkad mi je prestao zadnji napad migrene.

Nisam sigurna znate li o čemu pišem, ali statistika sugerira da znate. Gledanost nove zabavno-glazbene emisije (sve tri zadnje riječi pišem s teškom ironijom) NoveTV, 'Tvoje lice zvuči poznato' tolika je, a odjeci po internetu takvi da me već oko pola čitatelja ovoga teksta psuje da opet nešto serem zato što mrzim Hrvatsku. Mene, pak, i emisija i ta činjenica toliko oduševljavaju da ću sljedeće nedjelje navečer mnogo radije vježbati kako se mogu što brže ubit pomoću Bibo-štapića za uši.

Ne znam od čega bih prije počela - od imitatorskih nastupa članova žirija, u kojima je Goran Navojec kao Elvis savršeno skinuo Kiću Slabinca, od Giuliana koji nije uspio biti uvjerljiv čak ni kao plug-in 'Mate' u oponašanju Miše Kovača, ili pak od imbecilnih šala o balonima Dolly Parton prilikom nastupa Jasne Palić Picukarić. A kad smo već kod jezivih šala, dugogodišnji voditeljski dvojac Mešin-Bitorajac nakon ove ih gaže već zbilja mogu prijaviti kao temu doktorata na Akademiji. Jer idu im savršeno i stoje bolje nego šljokice u kosi.

Jedini podnošljivi moment emisije - zapravo jedini dobar natjecatelj bio mi je Baby Dooks kao Joe Cocker, iako inače i na jednog i na drugog gasim radio. Čovjek koliko-toliko zna pjevat, a ni imitiranje mu ne ide loše, što, naravno, znači da nikako nije mogao požnjeti neke veće uspjehe u ovoj megatrash emisiji. Pobijedila je Minea kao Jole jer je ljudima bila najbolja. Ljudima ovdje je i Tuđman bio najbolji. Mislim, ne kažem da je Minea kao Tuđman, ali ljudi su ovdje najbolji, u to nema nikakve sumnje. 

Pripremite se zato za velik uspjeh koji prognoziram ovome showu do samog kraja njegova emitiranja. Ja se nadam da ću ga ubuduće nekako zaobići jer ako ga budem morala ponovno gledati, napravit ću incident s Bibo-štapićima koje sam spomenula ranije.