TUŽNA VIJEST

Nije uspjela sakriti emocije: Glazbena diva Celine Dion od voljene majke oprostila se na pozornici

18.01.2020 u 16:41

Bionic
Reading

Prema napisima kanadskih medija, Thérèse Tanguay Dion, majka vlasnice hita 'My Heart Will Go On' Celine Dion, preminula je ovoga tjedna u 92. godini života

'Najistaknutija majka u Quebecu' preminula je kasno u četvrtak kod kuće, okružena obitelji i prijateljima. Konkretni uzrok se ne zna, ali Thérèseina kćer, starija sestra Celine imena Claudette, prošle je godine otkrila kako se njihova majka suočila s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući oštećenje vida, sluha i gubitkom pamćenja.

Kanadska glazbena diva trenutno se nalazi na velikoj glazbenoj turneji 'Courage' a nastup koji se ovoga petka održao u Miamiju posvetila je svojoj majci uz izvedbu neponovljivu baladu iz filma 'Čarobnjak iz Oza', 'Over the Rainbow'.

'Mama, neizmjerno te volimo', napisala je na francuskom i engleskom 51- godišnja kanadska zvijezda na Instagramu ispod objavljene obiteljske fotografije.

Thérèseina smrt dogodila se samo dva dana nakon četvrte godišnjice smrti supruga Celine Dion Renéa Angélila koji je bitku s rakom izgubio u 73. godini života, a proteklog četvrtka Celine je također obilježila četvrtu godišnjicu smrti starijeg brata Daniela (59) nakon teške bolesti.

Poznata kao 'Maman Dion', Thérèse Tanguay-Dion rođena je na poluotoku Gaspé u jugoistočnom Quebecu. Sa suprugom Adhemarom, koji je 2003. godine preminuo u 80. godini života, imala je 14 djece, a mnogobrojnu obitelj odgajali su u mjestu Charlemagne u predgrađu Montreala.

Osim kao majka kanadske glazbene dive, Thérèse Tanguay-Dion također je bila poznata kao veliko televizijsko ime u Quebecu s vlastitom kulinarskom emisijom 'Maman Dion' koja se emitirala na francusko-engleskom kanalu TVA. Posljednji put u vlastitoj emisiji pojavila se 2002. godine kada se od malih ekrana oprostila kako bi se brinula o bolesnom suprugu.

Nakon suprugove smrti, Thérèse Tanguay-Dion posvetila se humanitarnom radu što je na koncu rezultiralo osnivanjem Zaklade Maman Dion 2006. godine koja je na početku svake školske godine osiguravala školske potrepštine i odjeću djeci slabijeg imovinskog stanja.

Premijer kanadskog grada Quebeca, François Legault, na Twitteru je ovoga petka podijelio svoje saučešće napisavši: 'Izvanredna žena, tako velikodušna, tako draga, koja je cijeli svoj život posvetila dobrobiti svoje obitelji. Naša obitelj iz Quebeca žali zbog vašeg odlaska'.

U sklopu svjetske glazbene turneje, kanadska diva Celine Dion početkom lipnja premijerno će nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Celine Dion Izvor: Backgrid USA / Profimedia / Autor: PapCulture / BACKGRID