NAKON ODLASKA

Nevena Rendeli Vejzović o HRT-u: 'Kad u matičnoj kući nisam stvari mogla promijeniti iznutra, pokušat ću na taj način izvana'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 28.01.2020 12:32
  • Objavljeno 28.01.2020 u 12:32
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Iako je na HRT-u provela godine i bila njihovo zaštitno lice, Nevenu Rendeli Vejzović to nije spriječilo da nedavno da otkaz i otvori vlastitu agenciju. U velikom intervjuu majka triju djevojčica otkrila je svoje razloge za sve te poteze

Punih 15 godina bila je vjerna HRT-u, no nezadovoljstvo nije krila. Kada se sve nakupilo, 38-godišnja Nevena Rendeli Vejzović dala je otkaz i otvorila vlastitu agenciju za organizaciju događaja, komunikacijske djelatnosti i videoprodukcije, a sve kao 'ogranak' već uhodanom dvojcu Tomi Ricovu i Borisu Kovačeku.

Svoj prvi posao odradit će u svibnju, na Weekend Food festival u Rovinju, nakon čega slijedi i prvi Women's Weekend festival na koji joj je želja dovesti žene koje su postigle velike uspjehe u područjima kojima se bave.

Pravi razlog odlaska s HRT-a Nevena je otkrila u intervjuu za magazin Gloria, gdje je priznala kako je bila nezadovoljna iz više razloga, ponajviše što se za neke projekte uvijek pronalazio novac i novi suradnici, dok su se ostali morali sami snalaziti. Uz to, ni atmosfera i ozračje koje je vladalo na hodnicima, njoj više nije odgovaralo, a sve je prolongirano zbog odlaska na rodiljni dopust.

Upravo je kod kuće, gledajući emisije kao prosječni gledatelj, shvatila kako se stvari ne mijenjaju, pa je uz podršku supruga Maka Vejzovića i mame odlučila na veliki korak u svom životu - dala je otkaz i 'krenula u nepoznato'.

'Nisam otkrila ništa novo ako kažem da HRT muče problemi kao i druge televizije, pa još i malo više, ali način rada mnogima nije prihvatljiv. Otišla je Karmela Vukov-Colić, vrhunska profesionalka koja je puno dulje od mene bila na HRT-u. Otišli su i mlađi, poput Franje Ridjana ili Jelene Pajić. Nešto ranije i Petar Štefanić. Nikoga nisu pokušali zaustaviti, što je znakovito, i zato sam kolegama poručila da će im trebati sreća.'

  • +1

Nevena Rendeli Vejzović

Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Iako su joj, priznaje, nadređeni izrazili žaljenje zbog njezina odlaska, nisu napravili baš ništa da je zadrže. Kako je rekla, nakon što je poslala otkaz, odgovor nadređenih na isto čekala je punih mjesec i pol dana. Njezin život sada izgleda potpuno drugačije, njezin suprug 'preuzeo je njezinu ulogu' i odlučio se na rodiljni dopust, te nakon što Nevena odvede blizanke Leu i Mare u vrtić, on ostaje kod kuće sa 14-mjesečnom Vitom.

'U ovom trenutku vidim se u vlastitom biznisu, ali nisam zauvijek rekla 'zbogom' televiziji. U budućnosti se namjeravam baviti videoprodukcijom i ne vidim zašto ne bih pronašla neki svoj prostor u programu. Kao i mnogi drugi sadašnji vanjski suradnici. Kad u matičnoj kući nisam stvari mogla promijeniti iznutra, pokušat ću na taj način izvana - nudeći im gotove projekte', poručila je Nevena Rendeli Vejzović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!