VRIJEME ZA NOVI IZAZOV

Nevena Rendeli Vejzović o odlasku s HTV-a: 'Nekome se takva odluka čini hrabrom, netko bi rekao da sam glupa'

17.01.2020 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon 13 godina službenog staža na HRT-u i niza godina honorarnog rada u toj televizijskoj kući, Nevena Rendeli dala je otkaz. U početku nije htjela komentirati razloge svoje odluke koja je začudila mnoge, a sada je napokon o tome progovorila

'Nekome se takva odluka čini hrabrom, netko bi rekao da sam glupa s obzirom na to da rijetko tko daje otkaz na 'sigurnom poslu u javnoj službi', ali ima trenutaka u životu kad morate glavom kroz zid makar glava poslije boljela. Šalim se, dobro sam o svemu promislila i shvatila da se nakon dvije godine rodiljskog dopusta ne mogu vratiti na posao na kojem sam već radila sve, od novinara počenika, preko vođenja i uređivanja velikih projekata do rada u svim redakcijama, a pritom ne vidjeti mogućnost napredovanja. Naravno da je i motivacija splasnula zbog potplaćenosti i načina rada na HRT-u', ispričala je Nevena Rendeli Vejzović za Ekran Večernjeg lista.

Što se nje tiče, kaže, nije bilo zle krvi, ali nitko ne odlazi od tamo gdje je sretan. 'Nedostatak meritokracije i opravdanja za status quo s nadolazećom sistematizacijom (koja stiže već desetak godina) rezultirale su sveopćim nezadovoljstvom i nije čudno da ljudi odlaze i traže svoje mjesto negdje drugdje', poručuje Nevena.

Voli televiziju kao medij, šušur koji stoji iza jedne reportaže, emisije ili tv sezone i sve joj to nedostaje, no s druge strane, ističe, pojavili su se neki novi mediji poput Youtubea, društvenih mreža i nekih drugih platformi na kojima se na sličan način može izraziti 'opsjednutost slikom'.

'Odlučila sam otvoriti vlastitu tvrtku s partnerima za videooprodukciju, PR i organizaciju evenata. Tako da, čim riješim papire, bacamo se na organiziranje 'Women's weekenda', konferencije za žene i o ženama u jednoj turističkoj destinaciji Hrvatske s predavačima iz cijelog svijeta jer 2010. je godina hrabrih i poduzetnih žena i vrijeme je da takve priče okupimo na jednom mjestu. Možda i ova moja priča s odlaskom u privatne vode nekoga inspirira', poručuje Nevena.