ODNOS SUPRUGE I LJUBAVNICE

Nepoznati detalji o kraljevskom ljubavnom trokutu: Camilla je Lady Di nazivala pogrdnim imenima

21.03.2018 u 13:11

Bionic
Reading

Nova, neautorizirana biografija britanskog istraživačkog novinara Toma Bowera, 'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', iznijela je mnoge nepoznate detalje iz života britanskog prijestolonasljednika, a posebno zanimljivi dijelovi knjige oni su u kojima se otkriva odnos supruge i ljubavnice

Nakon što je shvatila da svoj brak više ne može nikako spasiti, princeza Diana odlučila je iskoristiti sva moguća oružja kako bi se obračunala sa suprugovom ljubavnicom - Camillom Parker Bowles. Svoje medijske kontakte 'obavijestila' je o svemu što se događa, suočavala se s njom na zabavama visokog društva, a onda je odlučila o svemu progovoriti i pred milijunskim auditorijem, u ekskluzivnom televizijskom intervjuu.

  • +17
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A kako je na sve to reagirala Camilla? Pognula je glavu i trudila se da ju nitko u javnosti ne vide ili ne čuju. No, nije odustala od osvete. Iza 'očiju javnosti' pripremala se uzvratiti udarac. O svemu tome bili su itekako dobro informirani njezini bliski prijatelji, koji su znali da je Camilla isprva Dianu nazivala 'mišem', no s vremenom je to promijenila u 'luda krava'.

Ipak, samo jednom su se i suočile, i to kada su Camilla i njezin tadašnji suprug Andrew Parker Bowles bili pozvani na jednu zabavu 1989. godine, u kući Lady Annabel Goldsmith. Diana se pojavila neočekivano, izazvala muk u prostoriji i tada je zahtjevala od Camille da napusti Charlesa.

Kao starija, i iskusnija, Camilla je uspjela iskontrolirati svoje osjećaje, još jednom prešutjeti, a potom se, privatno, požalila Charlesu. Kako je i sama rekla bliskom krugu ljudi - ona je imala samo jednog ljubavnika, dok je princeza imala puno, puno više.

Diana niti to nije dobro podnijela, stoga je jednom novinaru rekla: 'Charles je opsjednut Camillinim grudima, a ja nemam tako velike kao ona.' Iako je, od strane javnosti, već odavno dobila naklonost, odlučila je zadati i posljednji udarac, te je dala intervjuu 1995. godine, koji je sniman u tajnosti.

  • +5
Princeza Diana sa sinovima Williamom i Harryjem Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Taj intervju prepričava se i danas, budući da je u njemu Diana rekla svoju čuvenu izjavu kako ih je 'u njihovom braku troje, pa je mala gužva.' Sve to natjeralo je Camillu da se povuče iz javnosti na godinu dana, dok je Charles nastavio dalje sa svojim službenim dužnostima, no, mediji to više nisu pratili.

I sam princ Charles pao je u drugi plan, postao je omražen, dok je Diana postala omiljena princeza, čiji se svaki korak bilježio i objavljivao. Daleko od svih, Camilla se pripremala za osvetu. Obratila se svojoj odvjetnici, Hilary Browne-Wilkinson, koja joj je pomogla u razvodu od Andrewa Parkera Bowlesa, i zamolila pomoć. Ona je savjetovala da angažiraju 29-godišnjeg stručnjaka za krizni PR, Marka Bollanda, koji je potom napravio cijelu kampanju kojom će se povratiti ugled i čast Camille Parker.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sve je trebalo započeti velikom dobrotvornom zabavom, na kojoj će Camilla biti domaćica, pojavit će se najpoznatije svjetske face i sav prihod ići će oboljelima od osteoporoze, bolesti od koje je bolovala i njezina majka. No, tada su stigle najgore moguće vijesti - u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu poginula je princeza Diana. Na pitanje organizatora što će sada napraviti po tom pitanju, Charles i Camilla su odgovorili:

'Ništa, naše su brige završile.'