fatalni susreti

Kako su se upoznali najpoznatiji britanski kraljevski parovi

13.03.2018 u 06:36

Bionic
Reading

Njihovi životi možda djeluju kao iz bajke, no prvi susreti najpoznatijih kraljevskih parova izgledali su sasvim uobičajeno. Odnosno, baš onako kako se upoznala i većina zaljubljenih parova koji nisu pripadnici plave krvi

Kraljica Elizabeta i princ Philipp

Britanska kraljica i princ Philipp u braku su punih 70 godina, a svoju su ljubav započeli još u ranoj mladosti, kad je Elizabeti bilo samo 13 godina. Tog divnog dana koji je obilježio njihove živote, Philipp je bio zadužen da tadašnjoj princezi Elizabeti i njezinoj mlađoj sestri Margaret pokaže englesko sveučilište Dartmouth Naval. Prilikom obilaska kampusa Elizabeta je ostala očarana pet godina starijim Philippom. Navodno ju je oborio atletskom građom i neodoljivim šarmom. Nekoliko desetljeća kasnije i sama Margaret u svojim se memoarima prisjetila tog fatalnog susreta rekavši kako je njezina sestra bila izuzetno zaljubljena od samog početka.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princeza Margaret i Antony Armstrong Jones

Ljubavna priča mlađe kćeri kralja Georgea VI, princeze Margaret nije baš bila idealna od samog početka. Iako je bila ludo zaljubljena u tada friško razvedenog očeva pomoćnika Petera Townsenda, crkva je branila taj brak. Ipak, iz tog nesretnog događaja izrodilo se na kraju i nešto lijepo. Odlaskom na vjenčanje svoje rođakinje, princeze Anne Coke i Colina Tennanta upoznala je fatalnog fotografa Anthonyja koji ju je osvojio zaraznim osmijehom. Nekoliko godina kasnije Antony Armstrong Jones zaprosio je mladu princezu, a tijekom 18-godišnjeg braka dobili su dvoje djece. Godine 1978. par se rastao, što nije najbolje prihvaćeno u Velikoj Britaniji.

Princ Charles i princeza Diana

Budući kralj upoznao je svoju prvu suprugu Dianu sasvim slučajno davne 1977. i to povodom koji možda mnogi ne znaju. Naime, Charles je u to vrijeme hodao s Dianinom starijom sestrom Sarah pa je redovito dolazio u njihovu obiteljsku kuću u Althrop. Iako su se već poznavali, ove je nesretne ljubavnike život ponovno spojio 1980., kada je princ već prekinuo avanturu sa Sarah. Godinu dana poslije svijet je svjedočio vjenčanju iz bajke princa Charlesa i Diane Spencer u katedrali svetog Pavla u Londonu, čime je ona postala velška princeza.

Princ William i Kate Middleton

Danas na njihovu ljubav i skladan obiteljski život mnogi zavidno gledaju. Postoje dvije priče kako se zapravo upoznao ovaj kraljevski par, a palača je potvrdila samo jednu. Službena verzija glasi da su se Kate Middleton i princ William upoznali tijekom studija na prestižnom sveučilištu St. Andrews. Nakon što su diplomirali još su nekoliko godina hodali, a onda je princ William 2010. godine ponosno predstavio svoju zaručnicu Kate Middleton cijelom svijetu. No ove godine spisateljica Katie Nicholl, koja radi na biografiji nazvanoj 'Kate: Buduća kraljica', otkrila je novi detalj o upoznavanju najeksponiranijeg britanskog kraljevskog para. 'Nije ga upoznala na sveučilištu St. Andrews. Poznavala ga je i puno prije dolaska na fakultet, preko prijateljice koja je bila jako bliska s Williamom i Harryjem', rekla je jedna od poznanica Kate Middleton u izjavi za knjigu.

  • +10
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Princ Harry i Meghan Markle

Baš kao mnogo toga u čemu se bitno razlikuje od ostalih članova palače, i susret crvenokosog zavodnika s američkom glumicom bio je nesvakidašnji za njegovu titulu i status. Princ Harry i Meghan Markle u svom televizijskom intervjuu u studenom 2017., dan nakon objave zaruka, opisali su i kako su se upoznali. Jedan od poznanika dogovorio im je spoj na slijepo. 'Bio sam ugodno iznenađen kada sam ušao u prostoriju i ugledao ju. Pomislio sam kako ću se zaista morati potruditi oko nje', ispričao je 33-godišnji princ, a trenutno je sa svojom zaručnicom glavna tema svih svjetskih medija.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank

Princeza Eugenie, kći princa Andrewa i Fergie, zaručila se prije nekoliko dana za svog dugogodišnjeg partnera Jacka Brooksbanka, s kojim će se vjenčati u jesen ove godine. Par se upoznao prije sedam godina tijekom zimovanja u švicarskom skijalištu Verbier. Jack je kasnije opisao kako je to bila ljubav na prvi pogled.