progovorio prvi put u javnosti

Nekadašnji šef Radio Francea progovorio o šuškanjima da je bio Macronov ljubavnik: Brigitte se uzrujala zbog glasina o nevjeri svog supruga

25.05.2022 u 16:43

Bionic
Reading

Mathieu Gallet bio je predsjednik javnog servisa Radio France kada se krajem 2016. prvi put počelo šuškati da se viđa s Macronom, tada nepoznatim bivšim savjetnikom Françoisa Hollandea koji se pojavio kao ozbiljan predsjednički kandidat. U to vrijeme buduća prva dama Francuske, navodno se žestoko razljutila i uzrujala zbog glasina o navodnoj nevjeri Emmanuela Macrona

Gallet, koji je u to vrijeme bio u vezi s 20-godišnjim studentom, izjavio je za The Times da smatra da su glasine ukorijenjene u mizoginiji i želji da se Macron, kojeg je susreo tek nekoliko puta, diskreditira kao predsjednički kandidat. Dodao je kako se u svemu osjetila i doza homofobije.

'Oni koji su stvorili ovu glasinu rekli su sebi da će francusko društvo reći: 'Ne možemo izabrati gay predsjednika ili zatvorenog gay predsjednika' i da će ljudi u sebi pomisliti: 'Ako skriva stvari o svom privatnom životu, on će sakriti stvari od nacije'. To je ideja koja se temelji na apsolutnoj mizoginiji', pojasnio je za Gallet koji danas radi kao politički savjetnik i voditelj jednog startupa za podcast.

Gallet je od tad bio na meti stranih paparazza, postao je viralan na društvenim mrežama i predmetom beskonačnih tračeva, premda su strogi zakoni o privatnosti nametnuti francuskim medijima značili da je priča uglavnom ostala van lokalnih medija. O tom skandalu pisao je u knjizi 'Jeux de pouvoir' ('Igre moći'), izgubio je posao ubrzo nakon što je Macron izabran, jer se otkrilo da je prekršio zakon o nabavi. Macron je, podsjetimo, u travnju izborio drugi mandat za predsjednika.

  • +14
Inauguracija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za drugi mandat Izvor: EPA / Autor: GONZALO FUENTES / POOL