charlene od monaka

Nekada 'najtužnija princeza' ne skida osmijeh s lica: Evo kako je proslavila 46. rođendan

26.01.2024 u 19:28

Bionic
Reading

Uvijek elegantna princeza Charlene od Monaka slavi 46. rođendan. Taj poseban dan provela je u krugu obitelji, a to je otkrila i objava na Instagramu

Rođendanske svjećice spremno čekaju, a princeza Charlene slavi svoj 46. rođendan. U objavi na Instagramu, monegaška princeza proslavila je tu posebnu priliku sa svojim suprugom, princem Albertom i njihovo dvoje djece, uživajući u velikoj rođendanskoj torti na tržnici Condamine.

Princeza Charlene se tijekom godina etablirala kao jedno od najznačajnijih europskih kraljevskih lica. Njezin privatni i javni život privlači veliku medijski pozornost, a njezina nenametljiva ljepota priziva velike kraljevske obitelji 20. stoljeća, uključujući njezinu svekrvu, princezu Grace.

Princeza Charlene rođena je 25. siječnja 1978. u gradu Bulawayo, Zimbabve (tada Rodezija) kao Charlene Lynette Wittstock. Njeni roditelji su Michael i Lynette Wittstock. Lynette je bivša trenerica plivanja, što je bio jasan utjecaj na kćerinu kasniju karijeru. Charlene ima i dva mlađa brata, od kojih jedan živi i radi u Monaku. S 11 godina Charlene i njezina obitelj preselili su se u Južnu Afriku gdje je odrasla u gradu Benoni, u blizini Johannesburga.

Prije Monaka i princa Alberta, Charlene je razvila talent za plivanje. Natjecala se na Olimpijskim igrama Commonwealtha, osvojivši srebrnu medalju na Igrama u Manchesteru 2002. u štafeti 4×100 m mješovito. Na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. nastupila je u disciplini 200 metara leđno, gdje je završila na šestom mjestu. Do danas je Charlene aktivna u svijetu plivanja, nastavljajući organizirati dobrotvorne događaje vezane uz ovaj sport.

  • +9
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER HUITEL / CRYSTAL PICTURES / CRYSTAL PICTURES / PROFIMEDIA

Godine 2000. upoznala je svog budućeg supruga princa Alberta od Monaka na plivačkom natjecanju u Monaku. U to vrijeme, princ je bio nasljednik prijestolja, dok je njegov otac Rainier III vladao Kneževinom. Ubrzo nakon što je 2005. Albert zasjeno na tron, Albert i Charlene su 2006. javno debitirali kao par, kada su prisustvovali Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Par je 2010. objavio zaruke, a godinu kasnije se vjenčao, iste godine iste godine kada su se vjenčali princ i princeza od Walesa. Na raskošnoj ceremoniji nova se princeza nametnula kao nova ikona glamura, oduševivši svijet u vjenčanici s potpisom Giorgija Armanija. Među prisutnima bili su predstavnici kraljevskih obitelji poput princa Edwarda i vojvotkinje Sophie, Carla XVI. Gustafa od Švedske, te prijestolonasljednika Frederika i prijestolonasljednice Mary. Ostali gosti bili su britanski supermodel Naomi Campbell, modna legenda Karl Lagerfeld i bivši Jamesa Bonda glumac Roger Moore.

Godine 2014. par je dobio blizance, princa Jacquesa i princezu Gabriellu, a obitelj sada primarno boravi u prinčevoj palači u Monaku.

  • +5
Princ Albert i princeza Charlene s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Le Segretain Pascal/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Charlene je postala poznata po svojim humanitarnim i dobrotvornim naporima. Osnovala je Fondation Princesse Charlène de Monaco koja pomaže u sprječavanju utapanja. Također je ambasadorica Specijalne olimpijade.

Mnogo je pripadnica kraljevskih obitelji koje se snažno ističu kada je u pitanju moda, ali sa svojim istančanim ukusom, princeza Charlene lako bi ih sve mogla nadmašiti. Poznata po svojoj prepoznatljivoj pixie frizuri, zadivila je svijet svojim stilom. U intervjuu za Tatler, kada je pozirala za naslovnicu 2010. godine otkrila je da je Južnoafrikanka Charlize Theron njezina ikona stila. Neki od njezinih omiljenih dizajnera su Michael Kors i Ralph Lauren, a posljednjih godina podržala je i druge dizajnere kao što su Valentino, Prada i Louis Vuitton. A njezin ormar prepun je skupocjenih i nadasve luksuznih modnih komada.

BOŽIĆNI LOOK

Čizme koje nosi princeza Charlene najpoželjniji su model sezone

Pogledaj galeriju