princ albert i princeza charlene

Veliki potres na monegaškom dvoru: Otkriveni skandalozni troškovi i afere princa i princeze

24.01.2024 u 17:14

Bionic
Reading

Dugogodišnji knjigovođa monegaškog dvora otkrio je nevjerojatan iznos koji princ Albert troši na ljubavnice i izvanbračnu djecu te razotkrio zabrinjavajuću rastrošnost princeze Charlene

Claude Palmero (67) vodio je račune monegaške aristokracije više od dva desetljeća, a sada je otkrio nevjerojatne tajne koje su princ Albert i princeza Charlene pokušali zataškati.

Knjigovođa je sve bilježio u svojim 'tajnim bilježnicama' koje su sada dospjele u utjecajni francuski Le Monde. Nakon što je u srpnju naprasno morao napustiti dvor uslijed optužbi za korupciju na jednoj web stranici, nagađa se da se Palmero s obitelji nije rastao u dobrim odnosima te je ovo curenje informacija daleko od puke slučajnosti.

Le Monde ističe kako je Palmero očajnički pokušavao smanjiti rastrošnost princeze Charlene te je čak u jednom trenutku blokirao njenu želju da zaposli još članova posluge, smatrajući da njeni rashodi sve više ugrožavaju inače visok budžet.

  • +5
Princ Albert i princeza Charlene s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Le Segretain Pascal/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Navodi se kako je Charlene godišnje trošila nevjerojatan iznos koji premašuje 1,100,000 eura. Da bi situacija po nju bila gora, pokazalo se i da je istovremeno zapošljavala ilegalne imigrante i davala im, za monegaški standard, iznimno nisku dnevnicu od 105 eura na dan.

U svemu je iznimno loše prošao i princ Albert. U bilježnici se navodi kako godišnje potroši milijune sa svog tajnog računa u Francuskoj s kojeg plaća svojim ljubavnicama i izvanbračnoj djeci svakodnevne troškove.

Naime, Le Monde piše kako najveći dio budžeta princa Alberta odlazi na njegovu kćer Jazmin Grimaldi (31) i sina Alexandrea Coste-Grimaldija (20) koji godišnje dobivaju po 315 tisuća eura.

Istovremeno, Charlene je potrošila 966 tisuća eura na preuređenje obiteljske vile za odmor u Calviju na Kostarici te milijun eura na uređenje svog ureda u Monte Carlu.

Uz to je svom osobnom kuharu isplaćivala dnevnicu od 292 eura, a svojoj obitelji u Južnoj Africi slala stotine tisuća eura svake godine.

No, ono što najviše intrigira monegašku javnost jest činjenica da je njena posluga sačinjena u najvećoj mjeri od ilegalnih stranaca kojima je turistička viza istekla prije nekoliko godina. Iz tog razloga isplaćuje im niske dnevnice, a oni brinu o svemu - od dnevnog tuširanja pasa do odgoja njene djece.

'Ne samo da su ilegalno u zemlji, već su neki ušli s lažnim putovnicama. Ipak, čim je rodila blizance, uručila ih je ilegalnim dadiljama na skrb', ističe Palmero, koji je za proslavu rođenja princa Jacquesa i princeze Gabrielle 2014. godine odobrio budžet od 700 tisuća eura.

'Albertove sestre princeza Caroline (67) i princeza Stephanie (58) nose kraljevske dragulje kao svakodnevni nakit, a godišnje dobivaju između 800 i 900 tisuća eura. Uz to, princeza Charlene troši duplo više od svih predviđanja i to me jako brine', zaključuje Palmero u knjižnici koja će duboko potresti monegaški dvor.

nosivi dizajn

Jakna i čizme kao stvoreni za minuse: Princeza Charlene pokazala još jednu dobitnu kombinaciju

Pogledaj galeriju