SLUŽBENI I TAJNI RAČUNI

Suludi troškovi monegaške obitelji: Evo tko sve dobro živi na račun princa Alberta i Charlene

25.01.2024 u 11:08

Bionic
Reading

Bio je osoba od najveće povjerenja monegaške obitelji, a onda je došlo do razdora. Bijesan zbog svega, otpušteni knjigovođa odlučio je s javnosti podijeliti detalje o rastrošnosti princa Alberta i njegove supruge, princeze Charlene, odlučivši im se na taj način osvetiti

Pravi dragulj Mediterana, Monaco je oduvijek bio sklon skandalima, posebice tamošnjih vladara, kneževske obitelji Grimaldi. Tako je već desetljećima, a ti skandali redovito pune medijske stupce diljem svijeta.

Ovoga puta glavna je tema bivši obiteljski knjigovođa, 67-godišnji Claude Palmero, koji je više od sva desetljeća vodio račune monegaške aristokracije. Bijesan što ga je princ Albert prošle godine otpustio, odlučio mu se osvetiti na najgori mogući način - otkrivajući javnosti gdje se sve i na koga troši novac monegaške obitelji.

Ne samo da je javnost ostala osupnuta zbog nevjerojatnih iznosa koji su im dati na raspolaganje iz pukog hira, već i zbog informacija kome sve novac poreznih obveznika odlazi.

nosivi dizajn

Jakna i čizme kao stvoreni za minuse: Princeza Charlene pokazala još jednu dobitnu kombinaciju

Pogledaj galeriju

Doznalo se tako kako princ Albert ima zaseban, tajni račun, kojim zapravo plaća svoje bivše ljubavnice, ali i financira svoju izvanbračnu djecu. Uz to otkriveno je i kako i princeza Charlene troši bjesomučne iznose na odjeću i modne dodatke, ali i financira svoju obitelj u Južnoj Africi.

Iako ima na raspolaganju 'džeparac' od oko 1,1 milijuna eura godišnje, i dalje uspijeva potrošiti i više od toga. Tako joj je 2017. računovođa morao uplatiti dodatnih oko pola milijuna eura, da bi dvije godine kasnije zapisao u svoje bilješke kako je 'njezino trošenje suludo i da on nema kontrolu nad time'.

  • +5
Princ Albert i princeza Charlene s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Le Segretain Pascal/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Charlene je, prema njegovim navodima, bila velikodušna i prema bratu Seanu, s kojim vodi dobrotvornu organizaciju, a koji je 2022. dobio više od 700 tisuća eura za kupnju kuće, a danas vodi kafić u Monaku, koji je zasigurno financiran iz istog izvora.

Suludo trošenje novca dovelo je do toga da se bogatstvo monegaške obitelji itekako iscrpilo, a ne pomaže ni Albertov tajni račun, koji ima otvoren u francuskoj banci BNP pod imenom AG, odnosno Albert Grimaldi, s kojeg se slijevaju milijuni. Upravo s tog računa svojoj izvanbračnoj kćerki, 31-godišnjoj Jazmin Grace Grimaldi daje oko 70 tisuća eura svaka tri mjeseca, a uz to je dobila i stan u New Yorku vrijedan više od 2,5 milijuna eura.

Palača je platila i osiguranje za otmicu i otkupninu za 20-godišnjeg Alexandrea, sina kojeg je Albert dobio s Nicole Costom, a njoj je pak financijski 'pomogao' da ostvari modni biznis i otvori dućan u londonskom Knightsbridgeu. Ta ga je 'investicija', prema zapisima knjigovođe, koštala milijun eura godišnje.

Ono od čega najviše strahuje Nicole Coste je da bi život nje i sina kojeg ima s Albertom mogao postati manje lagodan nakon smrti princa Alberta. Svjesna da je princeza Charlene neće financirati, stan u kojem žive u Londonu zbog toga glasi na Alexandrea.

Zbog svega što je iscurilo u javnost, Albert je Palmera optužio za pronevjeru gotovoine, što knjigovođa poriče i tvrdi kako nikada nije uzeo ni cent. 'Ovo je 100-postotni demantij. Nisam ni pokvarenjak ni lopov, ovo su nevjerojatne stvari za koje me danas nepravedno optužuje kneževska obitelj, a kojoj sam posvetio dva desetljeća svog života.'