U PULI

Nastupom britanskog DJ-a Male počelo oproštajno izdanje Outlooka

04.09.2019 u 23:25

Bionic
Reading

Nakon završetka oproštajnog Dimensionsa, posljednje izdanje Outlooka, ponajvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture počeo je nastupom Male, britanskog DJ-a, producenta i suosnivača grupe Digital Mystikz u pulskoj Areni

Pred tisućama dobro raspoloženih i rasplesanih posjetitelja, za jednosatnog nastupa pratio ga je The Outlook Orchestar. Nakon Male, čija kreativnost i utjecaji ne jednjavaju ni nakon 20 godina na sceni, u sklopu programa otvorenja ovogodišnjeg Outlooka predstavili su se dub-reggae-ska bend Gentleman's Dub Club iz Leedsa, koji godinama reputaciju grade na energičnim nastupima uživo. Ovaj je bend u prošlosti podržao brojne poznate umjetnike kao što su Roots Manuva, The Streets, The Wailers, Busy Signal, U-Roy i Finlay Quaye.

Ponajveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture nastavlja se, sve do ponedjeljka ujutro, u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo.

'Izgrađen na temeljima divljenja prema soundsystem kulturi, Outlook festival podupire osnivače scene, vruće talente, kao i regionalne predstavnike - ujedinjujući tisuće ljubitelja bassa za četiri dana i noći, na najboljim svjetskim razglasima koji kanaliziraju dubstep, house, bass, garage, grime, hip-hop, drum’n’bass i sve pravce između', naveli su organizatori Outlooka.

Kamene zidove tako će po posljednji put protresti najveća imena drum’n’bassa, među kojima valja istaknuti prvake žanra Grooveridera, LTJ Bukema, Calibrea, Randalla te dBridgea. Stiže i jaka postava britanskog grimea i repa - Ghetts i D Double E koji predstavljaju istočni London, zatim tvrdi Aitch, mlada nada Unknown T, President T i Big Zuu.

  • +8
Outlook festival u Areni Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ljubitelji hip-hopa uživat će u sjajnoj DJ-ici Amy Becker, jedinstvenom estonskom reperu i konceptualnom umjetniku Tommyju Cashu koji će se na pozornici pojaviti s DIY zvijezdom Jimothyjem Lacosteom. Jedan mekši, poetičniji i soulful pristup hip-hopu donose Children of Zeus pjevačice Eliza i Flohio te Sam Wise.

Za proteklo 11. izdanje Outlook festivala organizatori kažu da će ostati upamćeno po raznovrsnom popisu izvođača na kojem se našlo više od 300 svjetskih glazbenih imena grimea, hip-hopa, duba, reggaea, junglea, drum and bassa, dubstepa i srodnih žanrova.