princeza Eugenie i Jack Brooksbank

Napokon poznat datum još jednog kraljevskog vjenčanja

05.02.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Samo pet mjeseci nakon što u svibnju, u kapeli St George u dvorcu Windsor, svoje zavjete izmjene princ Harry i Meghan Markle, isto će napraviti i njegova sestrična, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson. Princeza Eugenie ozakonit će svoju sedmogodišnju vezu s Jackom Brooksbankom 12. listopada

Vijest da ove godine britanska kraljevska obitelj, osim vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle, priprema još jedno slavlje, doznalo se potkraj siječnja. Naime, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson, princeza Eugenie, zaručila se za svog dugogodišnjeg partnera Jacka Brooksbanka, a budući da su u prvom planu njezin bratić i američka glumica, 27-godišnja princeza morala je pričekati s odabirom datuma vjenčanja.

Nakon što su princ Harry i Meghan Markle objavili kako će vjenčanje biti održano 19. svibnja u dvorcu Windsor, sada je svoj datum javnosti otkrila i princeza Eugenie. Lokacija ostaje ista kao i kod Harryja, a datum je 12. listopada, što je njezin otac, princ Andrew potvrdio i na Twitteru.

Prijatelj 27-godišnje princeze otkrio je kako ona nije ljubomorna što je u prvom planu Harryjevo vjenčanje, te dodao: 'Ljubav je u pitanju, stoga ima dosta prostora za sve.'

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank u vezi su već sedam godina, upoznali su se na švicarskom skijačištu u Verbieru, dok je ona još bila na fakultetu, a zaručili su se u siječnju tijekom putovanja u Nikaragvu. Jack Brooksbank svojoj je voljenoj poklonio zaručnički prsten sa ružičastim safirom.

  • +13
Princeza Eguenie sa zaručnikom Jackom Brooksbankom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

O unuci kraljice Elizabete II,  mlađoj kćeri princa Andrewa i osmoj u nasljednom nizu za tron, govori se kao o nevoljkoj pripadnici kraljevske obitelji, koja ima vrlo malo strpljenja za kraljevske protokole. Prošloga je travnja promaknuta u voditeljicu moderne umjetničke galerije Hauser & Wirth u Londonu, i to za manje od dvije godine nakon štoje počela raditi u galeriji.

Njezin odabranik je bivši barmen, a danas vlasnik trgovine vinima. Iako se kreće u kraljevskim krugovima, Jack se nije odlučio studirati  i graditi karijeru u ugostiteljstvu, a upravo je tom odlukom, piše Dailly Mail, pridobio povjerenje nekonvencionalne princeze, koja više cijeni njegovu radnu etiku.