VIZUALNO DOJMLJIVA

Napeta serije koja se gleda u jednom dahu: Mračne tajne izlaze na vidjelo nakon povratka izgubljene djevojčice

02.09.2022 u 10:45

Bionic
Reading

Prostorno smještena na uvijek zavodljivu Azurnu obalu, francuska kriminalističko-dramska serija 'Crvene sjene' kao stvorena je za uživanje u sve kraćim ljetnim danima koji se polako primiču kraju

Premda ne dolazi iz Švedske ili neke druge podjednako hladne i sive sjevernoeuropske zemlje, već iz zemlje ljubavi, poezije, šampanjca (i, naravno, baguettea!), Crvene sjene (Les Ombres Rogues) još je jedna od onih napetih kriminalističko-dramskih serija koje se gledaju u jednome dahu!

Ako prošlost ne može završiti, onda ni budućnost ne može početi

Aurore (glumi ju Nadia Farès, najpoznatija po ulozi Fanny Ferreire u filmu Grimizne rijeke) policijska je detektivka u jednom od najzanosnijih dijelova kako Francuske, tako i Europe i šire - naravno, na Azurnoj obali! Uz to, ona je također i članica basnoslovno bogatog (spa centar, luksuzni hotel, golf klub...) te krajnje disfunkcionalnog obiteljskog klana Garnier koji se, između ostalog, sastoji od Aurorinog brata Gabriela (Lannick Gautry) koji duguje velike svote novca nekim neugodnim ljudima kojima je najbolje ne dugovati ništa, otuđenog oca Jacquesa (Antoine Duléry) te, posredno, njenog muža Romaina (Rémi Pedevilla) koji Auroru, pak, vara s njenom nadređenom, a ovoj višerazinskoj nesređenosti svakako ne pomaže ni skorašnja prodaja imanja koju ne podržavaju svi članovi obitelji.

Međutim, Aurore je - možda i najviše od svega - žena opterećena prošlošću koju vuče za sobom kao otvorenu ranu, odnosno traumom prouzrokovanom još uvijek neriješenom otmicom sestre Clare (Manon Azem) koja je nestala prije više od dva desetljeća, a koja je nesretnim spletom okolnosti također rezultirala i smrću njihove majke.

Kada jednog dana tijekom istrage vezane za ubojstvo stanovitog sumnjivog tipa po imenu Pasco Vasquez nenadano nabasa na novčanik u kojem se nalazi fotografija žene koja bi mogla biti Clara, Aurore se baci u bjesomučnu potragu. Nakon što pronađe Claru u jednom talijanskom kafiću, Aurore je uspješno nagovor da se vrati s njom u Francusku, a što će, pak, rezultirati nepredviđenim valom nasilja te otkrivanjem nekih davno zakopanih tajni...

Dinamična, vizualno dojmljiva (a kako i ne bi bila s obzirom na lokaciju!), zabavna te nepogrešivo europska, Crvene sjene - inače dostupna na streaming servisu Pickbox NOW - serija je kao stvorena za posljednje dane ljeta!