SVE ZBOG SUSJEDA

Nakon punih 170 godina kraljevska obitelj prisiljena je prekinuti tradiciju

21.09.2023 u 08:30

Bionic
Reading

Nakon što je njihov susjed raskinuo sporazum, kraljevska obitelj prisiljena je prekinuti 170-godišnju tradiciju. Gotovo dva stoljeća članovi kraljevske obitelji plaćali su prava na lov na imanju u blizini Balmorala, a tome je sada došao kraj

Nakon gotovo dva stoljeća kraljevska obitelj više neće moći slobodno loviti na imanju nedaleko od njihovog dvorca u Balmoralu jer je njegov vlasnik odlučio odbaciti 170-godišnji dogovor.

Britanska kraljevska obitelj 170 godina polagala je prava na Abergeldie, a on se nalazi između Balmorala i imanja kralja Charlesa III u Birkhallu.

Ovaj dogovor postignut je još 1852. godine, kada je tadašnji princ Albert kupio Balmoral za svoju suprugu, kraljicu Viktoriju. Prostrano imanje od tada je ljetno utočište za kraljevsku obitelj.

male nježnosti

U inat glasinama: Nježni zagrljaji i šaputanja u javnosti princa Harryja i Meghan Markle

Pogledaj galeriju

Prema pisanju Daily Telegrapha, vlasnik Abergeldieja, Alastair Storey, sada namjerava napraviti mnogobrojne promjene na svom imanju koje se proteže na više od 11 tisuća hektara, u što spada i izgradnja privatnog smještaja i lovačkih domova.

Dokumenti o tome predani vijeću Aberdeenshirea otkrivaju da je povijesni ugovor o lovu odbačen, uz tvrdnju: 'Posljednjih 175 godina kraljevska obitelj plaćala je sportska prava u Abergeldieju, ali to je sada prestalo i vodit će se na novog vlasnika. Kako bi se olakšala transformacija i učinkovito upravljalo imanjem, bit će potrebni novi objekti.'

OVO ĆE BITI ZABAVNO

Princ Louis ni ovoga puta nije 'zakazao' pa je već u kočiji počeo s glupiranjima

Pogledaj galeriju

Vlasnik imanja je 70-godišnji tajkun koji je stekao bogatstvo zahvaljujući cateringu, a Abergeldie je kupio 2021. za 23 milijuna funti. Prije njega bio je u vlasništvu obitelji Gordon, i to od 1482. godine, kada je James III darovao dvorac i okolno imanje obitelji. Stavljeno je u prodaju nakon smrti Johna Gordona, 21. baruna od Abergeldieja i prijatelja kraljice Elizabete II, 2020. godine.