u Balmoralu

Kraljevska obitelj ujedinjena: Prvi zajednički odmor nakon smrti Elizabete II.

28.08.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Balmoral oduvijek nosi posebno mjesto za kraljevsku obitelj, a od 2022. mjesto je to na kojem se članovi obitelji prisjećaju pokojne kraljice. Kralju Charlesu III. u dvorcu se pridružila obitelj, a William i Kate pripremaju se za obilježavanje prve godišnjice smrti

Kraljevska obitelj odlučila je iskoristiti nekoliko posljednjih dana u kolovozu kako bi se zajedno prisjetili kraljice Elizabete II., čija se prva godišnjica smrti obilježava 8. rujna. Kao mjesto okupljanja simbolično su odabrali Balmoral, mjesto gdje je kraljica provela svoje posljednje dane. Cijela obitelj okupila se ovih dana u Škotskom gorju, što je njihovo najveće okupljanje od kraljičine smrti u 96. godini života.

Ovo je prvi put da se obitelj okupila na godišnjem odmoru otkako je obitelj napustila kraljica, a tom su prilikom u Balmoral stigla njezina djeca te neki od unuka.

Kralj Charles III. u pratnji kraljice Camille stigao je još prošlog ponedjeljka u dvorac u kojem je njegova majka običavala provoditi svoja ljeta, a ovih dana kralju su se pridružila i braća sa svojim obiteljima, ali i kraljev sin i prijestolonasljednik William sa suprugom.

Nedjelju ujutro obitelj je provela na misi u crkvi u Balmoralu. Charles i Camilla stigli su u jednom vozilu dok je princ William dovezao strica Andrewa i Kate Middleton. U trećem automobili stigli su vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha i princeza Anne uz svog supruga, viceadmirala sir Tima Laurencea.

Povorci članova kraljevske obitelji čak se pridružila lady Susan Hussey, tadašnja dvorska dama pokojne kraljice.

Iako se činilo da je termin rezerviran samo za odrasle, pretpostavlja se da je u Balmoralu i mlađa generacija Windsora, među kojima su lady Louise Windsor i James, djeca princa Edwarda i njegove supruge Sophie.

Kako bi obilježili prvu godišnjicu smrti pokojne kraljice koja je vladala nevjerojatnih 70 godina, princ William i Kate Middleton uputit će javnu poruku javnosti o životu i ostavštini monarha. Još se uvijek ne zna na koji će se način prisjetiti Elizabete II, no zasigurno će odabrati primjeren i dostojanstven način.

SVI SU DOŠLI ZBOG KRALJICE

[FOTO] Zastava je na pola koplja, a ispred Buckinghamske palače okupilo se mnoštvo

Pogledaj galeriju