EVO ŠTO KAŽU

Nakon priča o masovnim otkazima u hrvatskoj podružnici Una TV-a stiglo je i službeno priopćenje

03.08.2022 u 10:47

Bionic
Reading

S početkom mjeseca kolovoza krenule su po medijima priče kako su u zagrebačkom dopisništvu Una TV, pompozno najavljivanog regionalnog medijskog projekta, koji je s radom startao tek u prosincu prošle godine, najavljeni otkazi. U dopisništvu radi osamdesetak ljudi, a uprava je navodno već uputila popis radnih mjesta koja se ukidaju

Kako je pisao Jutarnji list, svi zaposleni u zagrebačkom dopisništvu Una TV-a, uključujući i one koje je vijest zatekla na godišnjim odmorima, pozvani su u redakciju na hitan sastanak. Isti je najavljen za danas, 3. kolovoza, a tim povodom stiglo je za medije i službeno priopćenje njihove službene PR agencije.

U njemu suu najavili reorganizaciju poslovanja i smanjenje zaposlenih u Zagrebu.

'Una televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi. Unatoč velikom rastu gledanosti Une u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni u okviru koje ćemo gledati najveće regionalne zvijezde, misiju i viziju Una TV u ovom trenutku nije moguće provesti na hrvatskom tržištu.

Glavna prepreka je nemogućnost da program naše televizije postane dostupan svim gledateljima. Zato je Una trenutno u procesu reorganizacije svog poslovanja. Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim dozvolama za emitiranje od regulatorne agencije za elektroničke medije (AEM), dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu i dalje odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument, a neki su i poslali odbijenice. Zbog ovoga, nažalost, dovedena su u pitanje radna mjesta zaposlenika UNA TV u Zagrebu', stoji u službenom priopćenju za medije.

Kako kažu, iako su poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljaju suradnju s vrsnima televizijskim profesionalcima, a u zagrebačkoj će podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva.