prelazi u novu televizijsku kuću

Novi transfer: Još jedno poznato lice više nećemo gledati na RTL-u

16.02.2022 u 17:10

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme svjedočimo valu promjena i prelazaka poznatih lica s jedne televizije na drugi. RTL-ova novinarka i voditeljica prošlog je vikenda odradila zadnju smjenu u mediju u kojem se zadržala dugih 18 godina

Amela Čilić radila je kao voditeljica 'Vijesti', a u zadnje vrijeme 47-godišnja Dubrovkinja javljala se uživo s terena u informativne emisije, među kojima je i popularni 'RTL Direkt'. Njezin odlazak za tportal su potvrdili s RTL-a. 'Kolegica Amela je dugo je bila član našeg tima, sjajno surađivala sa svim odjelima kompanije. Želimo joj sreću u daljnjim poslovnim izazovima', stoji u njihovom dopisu.

Kako navodi Slobodna Dalmacija odlazi na UNU TV, gdje su već prešle i neke njezine kolege s RTL-a, Nove TV, ali i neki bivši HRT-ovci. Ondje bi trebala raditi u Informativnom programu, a gledatelji će je moći pratiti samo putem interneta, budući da Unu nijedan TV operater još nije uvrstio u svoju ponudu.

Podsjetimo, prije RTL-a, novinarka i voditeljica radila je na HTV-u gdje je počela svoju karijeru i provela četiri godine. Nakon trećeg razreda srednje škole bila je na studentskoj razmjeni u Ameriku. Na državnom sveučilištu u Michiganu dobila je stipendiju za studij glume. Pokušala je upisati glumačku akademiju, ali se odlučuje za Filozofski fakultet u Zadru gdje je završila francuski jezik i književnost te Povijest umjetnosti. Od udruge Roda dobila je nagradu 'Rodino pero' za izvještavanje.

  • +3
Amela Čilić Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX