lovac ga stigao

Nakon 'Milijunaša' i u 'Potjeri': Stipe Sladoljev s Nove TV okušao sreću u kvizu

03.10.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Stipe Sladoljev, novinar sportske redakcije Nove TV, natjecao se u HRT-ovom kvizu. Vodičanin je pokazao odlično znanje na ploči u srazu s lovcem Mladenom Vukorepom

'Sad već vidim klikbejt naslove u stilu: Stipe Sladoljev se vratio na HRT. U zadnje vrijeme ste često gost ovdje', komentirao je Mladen Vukorepa. Sportski novinar mu je uzvratio rekavši 'da mu se svidjelo pa se često vraća'.

Hodnici Prisavlja Vodičaninu su dobro poznati jer je radio na HRT-u, a proljetos je bio i u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?', osvojivši 5000 eura. Tada je pogriješio na pitanju o životinjama. Pitanje je glasilo: tko među kopnenim kralježnjacima ima najveće oči, a ponuđeni odgovori bili su - krokodil, noj, sova ili slon. Nakon kraćeg promišljanja odlučio se za slona, a točan odgovor bio je - noj.

U završnoj potjeri s natjecateljem Brunom pokušao je osvojiti 11.500 eura, a lovac Vukorepa morao je odgovoriti na 13 pitanja da bi ih sustigao. Bilo je napeto do kraja jer je u zadnje dvije sekunde Mladen pobijedio Stipu i Brunu. Lovac je tijekom završne potjere pogrešno odgovorio dva puta, a u zadnje dvije sekunde znao je odgovor na pitanje u kojoj su zemlji 1995. redatelji osnovali pokret Dogma. Točno je odgovorio - Danska, a Stipe i Bruno su mu zapljeskali i čestitali te rekli da će se vratiti u 'Potjeru'.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT

Inače, Sladoljev je započeo novinarsku karijeru uoči nogometnog Svjetskog prvenstva 2002. na HRT-u, a na Novu TV došao je 2004. godine. Izvještavao je s dvije Olimpijade, u Ateni 2004. i Pekingu 2008. Uz vijesti i emisije o skijanju i nogometu, najviše se bavio prijenosima slobodne borbe i boksa. Od 2011. do 2015. radio je na Al Jazeeri, a u kolovozu 2015. vratio se sportskoj redakciji informativnog programa Nove TV.