david soul

Glumac iz popularne kriminalističke serije preminuo je u 80. godini života

05.01.2024 u 18:24

Bionic
Reading

David Soul, glumac iz serije 'Starsky & Hutch', preminuo je u 80. godini života, objavila je njegova supruga Helen Snell.

Glumac rođen u SAD-u, David Soul, najpoznatiji po ulozi detektiva Kennetha 'Hutcha' Hutchinsona u klasičnoj kriminalističkoj seriji 'Starsky & Hutch', preminuo je u četvrtak okružen obitelji.

Supruga Hellen Snell u priopćenju je rekla: 'David Soul – voljeni suprug, otac, djed i brat – umro je jučer nakon hrabre borbe za život u društvu obitelji punoj ljubavi.'

'Svijetu je pokazao mnoge izvanredne darove kao glumac, pjevač, pripovjedač, kreativni umjetnik i dragi prijatelj. Njegov osmijeh, smijeh i strast za životom pamtit će mnogi čije je živote dotaknuo.'

Imao je dvojno državljanstvo SAD-a i Velike Britanije.

Soul, koji je uz Paula Michaela Glasera glumio detektiva Davea Starskyja u američkoj TV seriji iz 1970-ih, također je bio poznat po ulogama u 'Here Come The Brides', 'Magnum Force' i 'The Yellow Rose'.

On i Glaser reprizirali su svoje uloge u remakeu 'Starsky & Hutch' iz 2004. godine, u kojem su glumili Ben Stiller i Owen Wilson.