SRBIJA U SUZAMA

Nakon kratke i teške bolesti preminula udovica Bate Živojinovića

21.12.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Julijana Lula Živojinović, supruga legende srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića, preminula je u 80. godini života u Beogradu nakon kratke i teške bolesti. Poznati glumac je tijekom života isticao u brojnim intervjuima koliko mu je voljena Lula značila

'Poslije kratke i teške bolesti danas je preminula naša draga majka, sestra i baka Lula. Njezina vedra duša, njezina snaga i optimizam učinila bas je boljim ljudima. Sada nas negdje gore sa svojim Batom pazi i čuva', piše na Instagram profilu glumca.

Julijana Lula Živojinović je glumčeve posljednje dane provela uz njega, a otkrila je i da je dalje bol što Bati nije mogla da se ispuni poslednja želja - da zagrli svog sina.

'Nikako ne mogu i vjerovatno nikad se neću moći pomiriti s tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nježan dodir. Srećom, sada su mi kćer i neki od unuka tu, pa vrijeme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima. Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može nadomjestiti. Vjerovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se živjeti dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost', izjavila je ranije.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, Bata Živojinović preminuo je u 83. godini 22. svibnja 2016. u bolnici Sveti Sava u Beogradu. Svoju Lolu je oženio 1960. godine.