MEĐUSOBNO SE OBOŽAVAJU

Nakon dugog vremena se 'oglasio' i Slaven Bilić pa se prisjetio jednog od susreta s frendovima iz Iron Maidena

11.11.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik, trener, diplomirani pravnik i – roker Slaven Bilić vrlo je rijetko je aktivan na društvenim mrežama. Tu i tamo fanove iznenadi kakvom objavom, a ovog puta 'okidač' je bio susret s njegovim najdražim bendom ikad

Mnogima je poznato kako je jedan od najvećih heavy metal bendova svih vremena prijateljuje s našim proslavljenim sportašem i glazbenikom. Pjevač Iron Maidena, Bruce Dickinson i bas gitarist Steve Harris njegovi su najveći fanovi.

Kad je britanska heavy metal institucija prvi put nastupala u Spltu, na Poljudu, Slaven Bilić ih je vodio na večeru, a basist Harris je, kad su opet došli u grad podno Marjanom, rekao da bi volio da Bilić zasvira s njima. Prisjetimo se, Harris se upoznao s Bilićem na utakmici u Engleskoj ‘90-ih, a njegov sin George, koji također obožava Slavena, tada je bio maskota kluba West Ham United. Harris je navodno rekao da su mu se tresle ruke kad je sreo Bilića.

U nogometnoj karijeri je napravio gotovo sve, a nije baš poznato da se neki nogometaš, k tome i osobite karijere, toliko zaljubio u glazbu da se neko vrijeme intenzivno s njom bavio. Imao je bend Rawbau s kojima je među ostalim 2008. godine snimio jednu od ponajboljih (pomalo već zaboravljenu) himni 'Vatreno ludilo'. U bendu je svirao s nekadašnjim gitaristom Marka Perkovića Thompsona, Sašom Bulićem. Također je bio dio benda Newera. Posjeduje više gitara, ali najviše voli Gibson Explorer, omiljeni instrument mnogih rock legendi. Kupio ju je u Engleskoj.

Izvor: Društvene mreže

'U Engleskoj, dok sam igrao za West Ham, bilo nas je pet, šest ljubitelja rock 'n' rolla. Slušali smo Iron Maiden, Guns ‘n’ Roses i Metallicu. West Ham je rockerski klub i uživao sam. Kod nas rock ne sluša mnogo nogometaša. Ne znam kako je do toga došlo. S druge strane, u mojoj reprezentativnoj generaciji bilo je igrača s dobrim glazbenim ukusom. Primjerice, Mario Stanić i Zvonimir Soldo slušaju dobru glazbu, pa i Štimac. Tudor sluša Rolling Stonese, prošle je godine putovao u Pariz da bi ih gledao na koncertu. Od mene je posudio album 'Back in Black' od AC/DC. Problem je kod nogometaša što oni nemaju gdje čuti takvu glazbu, oni misle da je heavy metal neka buka. Pa kome se ne sviđa 'You shock me all night long' od AC/DC, to pjevaju i Celine Dion i Anastacia', izjavio je Bilić ranije za Nacional.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Dennis Goodwin/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia