SMRT SERIJALA

Nakon 'Carstva poroka', HBO gasi i 'Redakciju'

16.01.2014 u 09:08

Bionic
Reading

Treća sezona 'Redakcije' ('The Newsroom') bit će i posljednja, piše TV.com

Iako je nagrađivana drama Aarona Sorkina dobila zeleno svjetlo za snimanje treće sezone, u isto je vrijeme dobila i 'košaricu' s HBO-a – drugim riječima, snimat će se treća sezona 'Redakcije', ali će, baš kao što je nedavno bio slučaj s najavom gašenja 'Carstva poroka', to biti posljednja sezona.

Produkcija treće sezone počet će ovo proljeće, a iako HBO nije izdao službeno priopćenje s razlozima gašenja, pretpostavlja se da je razlog taj što je 'Redakcija' bila komercijalni neuspjeh, tj. marketingu i nagradama unatoč, serija nije polučila pretjerano veliko zanimanje publike niti postala fenomen na koji se računalo.

To, ukratko, znači da će HBO za 2015. morati naći nove jake adute i pripremiti se za novi početak – baš kao i mreža AMC, koja je nedavno najavila da 'Momci s Madisona' kreću u posljednju sezonu emitiranja, a puno nade polaže u 'Better Call Saul', spin-off serijal velikog hita 'Breaking Bad' (kod nas prevedenog kao 'Na putu prema dolje'), koji će se baviti avanturama odvjetnika Saoula Goodmana prije nego što je uplovio u svijet kriminala.