USPOMENE NA MAJKU

Nakit princeze Diane danas nose Kate Middleton i Meghan Markle, a evo kako su braća podijelila najposebnije komade

20.10.2018 u 20:26

Bionic
Reading

Prinčevi William i Harry naslijedili su majčinu bogatu kolekciju nakita, a malo toga do sada je zapravo viđeno u javnosti. No, sada kad su obojica braće oženjena, njihove supruge na formalnim će događanjima zasigurno češće nositi te vrijedne komade

Pokojna princeza Diana imala je samo jedna zaručnički prsten, a dijamanti safiri s njega završili su na ruci Kate Middleton kad ju je princ William zaprosio 2010, čime je ujedno odao počast voljenoj majci.

Princ Harry ponovio je bratovu gestu, a prsten s velikim akvamarinom Meghan Markle dobila je na dan vjenčanja. Blistavi akvamarin nalazio se prethodnu na prstenu koji je princeza Diana nosila umjesto zaručničkog, nakon razvoda od princa Charlesa 1996.

Princeza Diana dobila je taj prsten od dobre prijateljice Lucie Flecha de Lima, supruge bivšeg brazilskog ambasadora u Ujedinjenom kraljevstvu.

Lucia je preminula prošle godine u svom domu u Brazilu, u dobi od 76 godina, a Diani je poklonila prsten kako bi njena prijateljica imala novi omiljen prsten nakon razvoda, kad je zaručnički prsten zauvijek pospremila u ladicu. Dragi kamen na tom prstenu dolazi iz Lucijinog rodnom Brazila, a iz istog rudnika su i svi akvamarini koje u svojoj kolekciji nakita ima britanska kraljica Elizabeta II., piše magazin People.

Meghan Markle prvi put je taj prsten nosila u javnosti na dan vjenčanja, i to nakon same ceremonije, uoči večernje zabave. Isti taj prsten ponijela je i na veliku australsku turneju, gdje će u jednom od narednih dana zasigurno zabljesnuti na njezinoj ruci.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Meghan je na službenoj putovanju u Australiji već nosila par prekrasnih naušnica i zlatnu narukvicu koji su također pripadali pokojnoj princezi Diani.

  • +13
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia