pravna bitka

Najmlađem sinu pokojnog kralja popa dojadilo bakino trošenje novca na odvjetnike

21.03.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Obitelj Michaela Jacksona sudjeluje u još jednoj pravnoj bitci. 22-godišnji Blanket, iliti punog imena Prince Michael Jackson II. koji je svoje je ime promijenio u Bigi, želi spriječiti svoju baku Katherine da koristi novac iz ostavštine pokojnog glazbenika za troškove svojih odvjetnika

Bigi Jackson, predao je dokumente sudu u kojima traži da ne dozvole Katherine Jackson korištenje novca iz ostavštine da bi se žalila na prethodnu sudsku odluku, javlja TMZ.

To je najnovije poglavlje u pravnoj bitki oko ostavštine Michaela Jacksona gotovo 15 godina nakon smrti 25. lipnja 2009. godine. Iz dokumenata se ne zna o čemu je konkretno riječ, ali se špekulira da je riječ o prodaji polovice glazbenikovog kataloga za 600 milijuna dolara.

Blanket i njegova baka do nedavno su zajedno pokušavali na sudu zaustaviti ljude koji upravljaju ostavštinom glazbenika u 'golemoj poslovnoj transakciji', a pretpostavlja se da se radi o glazbenom katalogu. Katherine je na raspravi o toj temina sudu rekla da je da je njezin pokojni sin - koji se slavno posvađao s Paulom McCartneyem sredinom osamdesetih oko njegove kupnje prava na objavljivanje dijela materijala Beatlesa - jasno dao do znanja da nikad ne želi da se njegov katalog proda, izvijestio je Radar ranije ovog mjeseca.

Sud je to odbio i omogućio prodaju. Katherine se odlučila žaliti, ali njezin unuk ovaj put se ne slaže s njom. Ne želi da se njezini pravni troškovi plate iz ostavštine.

Zatražio je od suda da osigura Katherine 'razumnu svotu za troškove odvjetnika' koje je imala u procesu prije pokušaja žalbe. Slaže s da ona ima pravo, barem u određenoj mjeri. Izvršitelji Michaelove ostavštine tvrde da ona prima sedmeroznamenkasti iznos. Inače, Michaelov najstariji sin Prince rekao je preko svog odvjetničkog tima da 'drži svoj stav o situaciji tajnim', a Michaelova kći Paris je putem svog odvjetničkog tima poručila da nastoji 'zadržati povjerljivim svoj stav u ovoj stvari' navodeći 'niz intrapersonalnih obiteljskih razloga'.