vrtoglava cifra

Bio je glavna atrakcija: Kultni šešir Michaela Jacksona prodan na aukciji za 82.170 dolara

27.09.2023 u 10:01

Bionic
Reading

Neposredno prije nego što je izveo svoju prepoznatljiv plesni pokret 'moonwalk', kralj popa bacio je svoj šešir s pozornice, a to slavno pokrivalo prodano je 40 godina kasnije na aukciji u Parizu

Crnu šešir s vrpcom aukcijska kuća Hotel Drouot je procijenila na 60.000 do 100.000 eura. Bio je glavna atrakcija među oko 200 komada rock memorabilija, premda je najvišu cijenu dobila gitara u vlasništvu legendarnog bluesmana T-Bonea Walkera, od 129.400 eura.

Michael Jackson Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Michael Jackson nosio je šešir dok je na vrhuncu svoje slave izvodio svoj hit 'Billie Jean' tijekom televizijskog Motown koncerta 16. svibnja 1983. godine (kojeg je emitirao američki NBC). Pokrivalo za glavu prodano je za 77.640 eura (82.170 dolara).

Čovjek imena Adam Kelly uhvatio je Jacksonov šešir, 'misleći da će pjevačevo osoblje doći po njega', rekli su iz galerije Artpeges, dodavši da je vrijednost Jacksonovih predmeta u posljednje vrijeme pala zbog 'prodaje krivotvorina i optužbi podignutih protiv njega'.

Kelly je šešir čuvao godinama, a onda ga je prodao američkom kolekcionaru. No slavna 'fedora' prošla je kroz više privatnih zbirki dok se nije našla na dražbi u Parizu.

Izvor: Društvene mreže