prema sudskoj odluci

Tužbe protiv Michaela Jacksona za navodno zlostavljanje mogu biti ponovo pokrenute

20.08.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Wade Robson i James Safechuck, dvojica muškaraca koji godinama tvrde da ih je pokojni Michael Jackson seksualno zlostavljao dok su bili djeca mogu nastaviti sa svojim tužbama protiv tvrtki u vlasništvu Jacksona, prema odluci okružnog žalbenog suda u Kaliforniji, prenio je CNN

Kalifornijski žalbeni sud presudio je u petak da 'korporacija koja omogućuje seksualno zlostavljanje djece od strane jednog od svojih zaposlenika nije oslobođena afirmativne obveze zaštite te djece samo zato što je u isključivom vlasništvu počinitelja zlostavljanja.'

Robson i Safechuck optužili su Michaela Jacksona da ih je zlostavljao dok su bili maloljetnici, nakon što su stupili u profesionalni kontakt s njime, što su ispričali u dokumentarcu 'Leaving Neverland' iz 2019.

  • +3
Michael Jackson Izvor: EPA / Autor: SPENCER WEINER

Safechuck se pojavio s Jacksonom u reklami za Pepsi 1986. godine kada je imao osam godina, a Robson ga je upoznao kao petogodišnjak nakon što je pobijedio na plesnom natjecanju.

Jackson je umro 2009. godine, ali tužitelji traže odštetu od dviju kompanija u zabavnoj industriji koje su tijekom većeg dijela svog postojanja bile u isključivom vlasništvu i pod upravom Jacksona.

Predmeti, koji su objedinjeni na žalbenom sudu, vraćaju se u sudnicu. 'Razočarani smo odlukom suda. I dalje smo potpuno uvjereni da je Michael nevin', rekao je za CNN Jonathan Steinsapir, odvjetnik imovine Michaela Jacksona.