ne treba mu prevoditelj

Na susretu sa Emanuelom Macronom bit će i legendarni nogometni trener Ćiro Blažević: 'On je jedna povijesna faca'

24.11.2021 u 09:49

Bionic
Reading

Francuski predsjednik u srijedu stiže u Zagreb. U četvrtak će ga na Pantovčaku ugostiti Zoran Milanović, a svoj posjet završit će neformalnim ručkom s Hrvatima koji su na neki način povezani s Francuskom. Osim čuvene glazbene dive Tereze Kesovije i Josipa Skoblara među stotinjak uzvanika na neformalnom svečanom ručku u zagrebačkom hotelu Esplanade biti će i trenera svih trenera

'Jako sam počašćen što su me se sjetili. Ja Macronu nisam nepoznat. A on neće biti prvi francuski predsjednik kojeg ću upoznati, to je bio Jacques Chirac', izjavio je ĆMiroslav Ćiro Blažević za 24sata.

Proslavljeni hrvatski nogometni trener nastavio u duhovitom tonu i spomenuo odjeću. 'Najbolje odijelo. Ma doći ću im tamo u trenircii', našalio se, a onda nastavio u svom stilu: 'Taj Macron je pravi, on je jedna povijesna faca. Ima suprugu, ima sve, a ima i svoje ja, kad treba, on kaže: 'Gonite se vi u pi... materinu'', smatra Ćiro Blažević

Sretan je što će i on sjediti za stolom u Esplanadi. 'Meni da treba prevoditelj? Sine, pa ja razmišljam na francuskom. Toliko sam godina proveo u francuskom dijelu Švicarske, pa i u toj velebnoj zemlji, da jezik govorim tečno, odlično mi ide', poručio je.

Inače, Miroslav Ćiro Blažević velika je zvijezda francuskih medija ostao do danas. Dugo je, kako je rekao, živio u francuskom dijelu Švicarske, a i u Francuskoj. Izbornik brončanih iz 1998. dao je intervju za L’Equipe pod naslovom 'Svjetsko prvenstvo u Rusiji osvojili ste zahvaljujući sucu!' kada je autor teksta Jean Marcel Boudard naglasio da 'Blažević i u 85. godini pažljivo prati sva zbivanja u svjetskom nogometu ' rado se odaziva za francuske medije'.

  • +3
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL