MEGHAN MARKLE I PRINC HARRY

Na kraljevsko vjenčanje pozvani su i posebni gosti, evo o kome je riječ

29.03.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Punih deset godina princ Harry je bio dio britanskih Oružanih snaga, stoga je velika čast, kako za njega, tako i za njih, da mu upravo članovi istih budu prisutni i na njegovom vjenčanju s Meghan Markle

Pozivnice za skorašnje vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle dobili su i vrlo posebni gosti. Kako su objavili budući mladenci, jedinica Oružanih snaga imat će na predstojećem vjenčanju i posebnu ulogu - tijekom same ceremonije, i procesije u kočiji, upravo će oni osiguravati protokol.

'Princ Harry i gospođica Markle s radošću mogu najaviti da će pripadnici Oružanih snaga održati tako važnu ulogu na njihovom vjenčanju. Par je zahvalan za svoju potporu koju im pružaju', stoji u službenom priopćenju iz Kensingtonske palače.

Više od 250 pripadnika Oružanih snaga prisustvovat će na kraljevskom vjenčanju 19. svibnja u dvorcu Windsor. Upravo oni nalazit će se postrojeni po ulicama uokolo dvorca zajedno s gardom dvorca Windsor, koji su dio prvog bataljona Irske garde, a svoj obol dat će i orkestar Irske garde.

'Ponosan sam da su pripadnici Oružanih snaga dobili tako časnu ulogu da budu dio ceremonije kraljevskog vjenčanja. Ovo je sretan dan za cijelu zemlju, koji nas ujedno podsjeća i na to kakva je uloga Oružanih snaga u životu cijele nacije', rekao je časnik ratnog zrakoplovstva Sir Stuart Peach, ujedno vrhovni zapovjednik britanske vojske

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, sam princ Harry je iznimno vezan uz Oružane snage, budući da je deset godina služio s njima, došao do titule kapetana te je čak dva puta bio u rutama za Afganistan.