TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Munižabin Dnevnik 3 trebao bi biti središnji

29.11.2013 u 13:14

Bionic
Reading

Isprva mi se nije tako činilo i možda ću jednog dana zažaliti što sada to pišem, ali u zadnjih mi se nekoliko tjedana čini da je postavljanje Tatjane Munižabe u Dnevnik 3 jedna od najboljih stvari koja se u zadnje vrijeme dogodila Informativnom programu HTV-a

Priznajem, u početku mi nije bilo posebno simpatično kako Tatjana Munižaba vodi Dnevnik 3. Imala je nekoliko gafova, nije mi se sviđalo što prečesto nastupa komentatorski, a ne voditeljski i često sam se pitala što bih mislila o istom takvom voditelju informativne emisije koji bi zastupao stavove potpuno suprotne mojima. Jer sve je to lijepo i krasno kada voditelj Dnevnika zna blago podbosti ono što se i meni ne sviđa ili suptilno podržati ono što i ja podržavam, ali slično je, po mišljenju njezinih istomišljenika, svojedobno činila i Ljiljana Bunjevac-Filipović, pa što ćemo onda s time?


Ipak, Tatjana Munižaba vrlo je brzo, čini se, naučila kako svoj komentatorski poriv koristiti profinjenije i mudrije i u zadnjih mi se nekoliko tjedana čini da je njezino dovođenje na voditeljski stolac Dnevnika 3 jedna od najboljih stvari koja se u zadnje vrijeme dogodila Informativnom programu HRT-a. Baš sinoć gledam Dnevnik 3 i moram, svim svojim kritičarskim nagonima unatoč, priznati da se dobro ufurala. Ta je informativna emisija već neko vrijeme mnogo bolje uređena, mnogo poštenije balansirana, a i prilično zanimljivija od one središnje, u 19.30. Priča o Pelješkom mostu prikazana je s pozitivne, ali i s kritične strane, u studio se javila i Vera Tomašek, bez sumnje jedna od pametnijih i upućenijih HRT-ovih dopisnica. Koncert podrške svih onih koji će u nedjelju na referendumu glasati protiv pokriven je pomalo euforično, ali je odmah uza nj i uz prilog o Raosovu ispadu u društvu pisaca prikazan i prilog o onima koji će glasati za, točnije o komisiji Iustitia et Pax. U prilogu o nogometnom derbiju i dogovoru među navijačima prikazani su i oni koji 'vuku' na stranu navijača, ali i oni koji inzistiraju na tome da je riječ o događaju visokog sigurnosnog rizika.


Neću sada nabrajati sve ostalo, poanta je u tome da Munižaba radi vrlo dobar Dnevnik 3. Dinamično, dobro balansirano te s povremenim komentatorskim oštricama koje je naučila zauzdati u zonama dobroga ukusa. Drago mi je što je netko u tom dosadnom HRT-ovu programu naopokon živnuo. I nadam se da će njezin angažman potrajati i da nećemo opet doživjeti sto i pedesetu rošadu među voditeljima Dnevnika.