NA ROĐENDANSKOJ PROSLAVI

Monegaška kneževska obitelj konačno na okupu: Princ Albert se s blizancima pridružio princezi Charlene u Južnoj Africi

09.06.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Već nekoliko tjedana 43-godišnja monegaška princeza Charlene energiju usmjerava na očuvanje nosoroga u rodnoj Južnoj Africi i cijelo je to vrijeme razdvojena od djece i supruga. Monegaška kneževska obitelj napokon je ponovno na okupu, zahvaljujući princu Albertu koji je s blizancima otputovao na jug Afrike

Blizncima Jacquesu i Gabrielli ovo je drugi posjet domovini njihove majke, a princ Albert ih je poveo na proslavu petog rođendana Charleneine nećakinje.

Divljinu Južne Afrike blizanci su prvi put osjetili 2019. godine, a prilikom tog posjeta proslavili su i rođendan djeda Mikea Wittstocka.

Charlene je na društvenim mrežama podijelila i dvije fotografije s posljednjeg obiteljskog druženja u Južnoj Africi.

Na prvoj se vidi kako uz princa Alberta i svoje blizance slavi u društvu brata Seana (37), njegove supruge Chantell Wittstock (34) i nećaka Reigena (7) rođendan petogodišnje nećakinje Aive-Grace (5).

Charlenina šogorica Chantell Wittstock direktorica je Zaklade princeze Charlene od Monaka u Južnoj Africi.

Druga fotgrafija koju je objavila snimljena je tijekom vožnje južnoafričkom divljinom, najvjerojatnije u KwaZulu-Natalu, gdje je Charlene boravila u Thanda Safariju, posvetivši se nadgledanju i praćenju nosoroga.

U sklopu svog boravka u domovini, princeza Charlene je bila na terenu i s jedinicom za borbu protiv krivolova te sudjelovala u vježbi uspavljivanja nosoroga strelicom i odstranjivanja rogova koji su meta krivolovaca.

Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: Phill Magakoe / AFP / Profimedia

U izjavi za medije dogogodišnja aktivistica za životinje govorila je o tome kako ju je cjelokupno to iskustvo pokrenulo.

'Bilo je to vrlo emotivno iskustvo. Iz prve ruke sam iskusila tjeskobu i nevolju nosoroga kad smo im morali ukloniti togove kako ih lovokradice ne bi ubijale. Želim učiniti sve kako bi ih zaštitila, uključujući prikupljanje sredstava i educiranje svoje djece i drugih o očuvanju nosoroga. Nosorozi ne mogu govoriti sami za sebe, ali mi možemo govoriti u njihovo ime. Pozivam sve zaštitnike divljih životinja u Africi i širom svijeta da se ponovno povežu i uključe', navodi u svojoj izjavi princeza Charlene.

Prošloga mjeseca princeza Charlene je propustila Grand Prix formule 1 u Monaku, na kojemu je trebala biti počasna gošća, a njen je izostanak opravdan infekcijom uha, nosa i grla.