TONČICA ČELJUSKA:

'Mojoj obitelji je teško, ali vjerujemo da će pravda pobijediti'

16.08.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Voditeljica i urednica 'Dnevnika' Tončica Čeljuska nedavno se vratila s godišnjeg odmora koji je provela u rodnoj Baškoj Vodi. Iako bi se Tončica tijekom tih neradnih dana voljela isključiti iz svih zbivanja, zbog prirode posla ipak je pratila što se događa u zemlji i svijetu

Tončica Čeljuska u razgovoru za Večernji list osvrnula se na 15-godišnju televizijsku karijeru te je ustvrdila da joj je danas lakše raditi.

'Ovaj posao jest jedan trening i zanat koji što ga dulje radiš, radiš ga s većom lakoćom. S druge strane, svježina u pristupu je uvijek važna. Treba zadržati inovativnost, a ne uljuljkati se u stereotipe', izjavila je urednica HTV-ovog središnjeg 'Dnevnika'.

Na poslu Tončica nastoji razvijati korektne profesionalne odnose jer smatra da je to važno za posao. 'Ako imaš korektne odnose, ako nisi osoba za zakulisne igre, ako si dobronamjeran, otvoren i jasan u svojim zahtjevima, a ja pokušavam biti takva, moguće je održati dobru atmosferu, pa čak i prijateljske odnose. Kavica na televizijskom Trgu je dio rituala, a teme razgovora nerijetko nisu samo poslovni nego i privatni problemi', kaže poznato HTV-ovo lice.

Napomenula je da dobro funkcionira pod pritiskom, a to je, kako smatra, ključno za dobro obavljanje posla u vrućem voditeljskom stolcu.

Urednica 'Dnevnika' dotaknula se i neugodne situacije sa suprugom koji je dospio u medije zbog određenih optužbi koje se sada rješavaju sudskim postupkom.

'Nevjerojatno je da se takvi kafkijanski scenariji mogu događati u ovom vremenu u kojem živimo. Rekla sam već sve što o tome mislim. Uvažavam sud, ali pravo i pravda ovdje nisu bili na istoj strani. Ipak, ne gubim nadu i vjerujem da će u konačnici pravda biti zadovoljena. Naravno, za nas kao obitelj to je teška životna situacija. Pokušavamo kroz nju što bezbolnije proći', istaknula je Tončica Čeljuska.