frontman otvorio dušu

Mladen Vojičić Tifa progovorio o odnosu s Alenom Islamovićem

22.09.2021 u 10:42

Bionic
Reading

Legendarni rock pjevač, po nogima jedan od najboljih vokalista na ovim prostorima u posljednje vrijeme rijetko istupa u medijima. Uglavnom se o njemu pisalo vezano uz navodne sukobe s još jednim pjevačem Bijelog dugmeta, a sad je Mladen Vojičić Tifa napokon otkrio pozadinu njihovog odnosa

'Imali smo, nakon ublažavanja korona mjera, već nekoliko nastupa s 'Bijelim dugmetom'. Menadžment radi na planiranju narednih koncerata. Goran Bregović, mimo 'Dugmeta', radi sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane. Nastupi koje smo imali ljetos bili su dupke puni i ljudi su bili zadovoljni. Nadam se da ćemo nastaviti sa svirkama', izjavio je Mladen Vojičić Tifa za Avaz.

Komentirajući trenutnu situaciju kaže da 'nam nitko neće pomoći ako ne pomognemo sami sebi'.

'Svakog dana nađi nešto lijepo i tako sebi osmisli život u ovoj, po bilo kojem pitanju, neimaštini', poručuje Tifa. Otkrio je kako on trenutno živi. 'Ima dva mačka. Kada sam ih doveo, imali su po 22 dana. Veterinar mi je, kada ih je vidio, rekao: 'Dabogda, Tifa.' Ja mu kažem: 'Nemoj da ja sad 'guglam', nego mi reci šta trebam raditi.' Na kraju je pobijedila ljubav. U listopadu će biti godina kako su kod mene. Ja se zafrkavam - dva Srbina u Federaciji, išao sam u jedan manastir, tamo sam ih našao', ispričao je.

to im nije prvi put

[FOTO] Članovi Bijelog dugmeta posvađali se na pozornici, Tifa napustio binu zbog Alena: 'Što će on meni upadati u pjesmu'

Pogledaj galeriju

Komentirao je česte napise o neslaganju pa čak i tučnjavama između njega i Alena Islamovića. Zadnji put situacija eskalirala je na koncertu Bijelog dugmeta na Beer festu.

'To je apsolutno netočno. Alen i ja smo u dobrim odnosima. Poslije Budve, mi smo 'zdravo za zdravo', vidimo se na bini... Sada na Ušću, nema apsolutno veze s onim što su pisali. Jedino što se dogodilo, pa je neko pogrešno protumačio - na samom početku koncerta, kada Goran nije znao odakle ide pjesma, ja sam poludio i kazao: 'U p***u materinu.' To nije bilo upućeno ni njemu niti bilo kome, nego općenito', tvrdi Tifa.