britak i izravan

Mladen Vojičić Tifa o Bregoviću: 'Uvijek je sretan, to ga je Bog nagradio'

26.01.2022 u 19:00

Bionic
Reading

Pjevač rock 'divova' Bijelog Dugmeta, Divljih Jagoda i Vatrenog poljupca, siječanj većinom provodi u svoja četiri zida u Sarajevu te uživa sa svoja dva mačka za koje je ranije izjavio da su mu 'terapija, smiruju ga, s kojima spava i s kojima se preporodio'. U ožujku ga s Bijelim dugmetom očekuju koncerti po Europi i Americi

'Ekipa Bijelog dugmeta bi u ožujku trebala ići za Ameriku. A trebali bismo nešto malo 'prečešljati' i po Europi. Ali vidite da se situacija u vezi s koronavirusom mijenja iz dan u dan... Nevjerovatno je. Ne znam točno reći, samo je', otkrio je Mladen Vojičić Tifa za Avaz.

S Goranom Bregovićem i njegovim Orkestrom za svadbe u sahrane pjevao je na dočeku Nove godine u Beogradu, a s njima nije bilo Alena Islamovića pa je Tifa (za kojeg se često pisalo o neslaganju s Islamovićem) otkrio što se dogodilo.

'Alen je bio na Zlatiboru. Činjenica je da je Alen uvijek po tom pitanju vrlo revan. On 'zabaci udicu' na tri-četiri mjesta. To je, naravno, čista logika i nema ništa tu loše. A s Bijelom dugmetom nismo do kraja znali hoće li biti dočeka ili ne. I vjerovatno se Alenu nije toliko čekalo. I to je uredu. I ovo je bilo neizvjesno, njihov konzilij je bio skoro protiv, pa su vijećali... Goran je uvijek sretan, to ga je Bog nagradio, izjavio je Tifa koji je često isticao da mu je s Bregovićem zadovoljstvo raditi.

Kad je riječ o situaciji oko pandemije i koronavirusa rekao je da ne razmišlja o tome. 'Ja danas živim punim plućima, boli me briga. A šta će biti sutra? Sutra je novi dan, nova nafaka', poručio je Tifa.

Na kraju je imao još nekoliko mudrih rečenica. 'Ja uvijek ponavljam - da su ljudi samo malo pametniji, da barem 50 posto narodnih izreka prakticiraju, bili bi bolje osobe. A ova dnevna politika, je*** je. Budi iznad svega toga, jer možeš sebe promijeniti', istaknuo je legendarni rock pjevač.

  • +3
Mladen Vojičić Tifa Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX