23. i 24. srpnja

Misteriozni The Armed pridružuju se Queens Of The Stone Age na koncertima na Šalati

26.04.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Stadion Šalata, Zagreb // 23. i 24. srpnja 2024.

Queens Of The Stone Age, jedan od najvećih rock bendova posljednjih desetljeća dolazi na zagrebački stadion Šalata 23. i 24. srpnja 2024., a pridružuju im se misteriozni The Armed.

The Armed je anonimni američki hardcore glazbeni kolektiv iz Detroita. Osnovani 2009., gotovo 15 godina nisu službeno otkrili članove benda, a kolektiv u medijima zastupa kreativni direktor Tony Wolski. Projekt često ima gostujuće glazbenike na izdanjima, a do sada su to bili bivši član Dillinger Escape Plana Chris Pennie, osnivač benda Baptist Nick Yacyshyn, Ben Koller koji je bubnjao s bendovima poput Convergea i Killer Be Killed, Troy Van Leuwen iz QOTSA ili Urian Hackney iz Rough Francis, dok je gitarist Convergea Kurt Ballou bio uključen u snimanje većine njihovih izdanja.

The Armed - Everything's Glitter Izvor: Društvene mreže

Od albuma ‘These Are Lights' iz 2009., nasljednika ‘Untitled' ili ‘Only Love' ne prestaju intrigirati i očaravati publiku i kritiku. Njihov četvrti album ‘Ultrapop' privukao je još više pažnje, a na aktualnom ‘Perfect Saviors' gostuju primjerice Julien Baker, bivši gitarist RHCP-a Josh Klinghoffer i Eric Avery iz Jane’s Addiction, kao i Iggy Pop.

Bend se opisuje žanrovima hardcore punk, metalcore, kao i eksperimentalni i post-hardcore, a poznati su po komičnoj prezentaciji opisujući se kao najveći bend na svijetu stvarajući kult oko sebe. Legenda kaže da The Armed ima centralnu postavu članova, a ostali suradnici se redovito mijenjanju. Bend je ranije išao toliko daleko da redovito zavarava publiku angažirajući glumce da se predstavljaju kao dio benda i turiranjem u tajnosti. U nedavnim intervjuima Wolski je digao veo misterije s glavnih članova, a uz njega su tu Kenny Szymanski, Randall Lee, Urian Hackney, Patrick Shiroishi i Cara Drolshagen.

Queens Of The Stone Age - No One Knows (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Jedan od najvećih i najutjecajnijih rock bendova posljednjih desetljeća, Queens Of The Stone Age, dolazi na zagrebački stadion Šalata u sklopu velike svjetske turneje koja prati aktualan album ‘In Times New Roman…’. Prvi datum 23. srpnja rasprodali su čak 6 mjeseci uoči održavanja što ga čini najbrže prodanim koncertom ikad na stadionu Šalata. Zbog velikog interesa bend je dodao i 24. srpnja čime su postali prva grupa koji će odsvirati dvije večeri na Šalati, omiljenom otvorenom koncertnom prostoru.

Nastali 1996. na ostacima kultnih stonera Kyuss, Queens Of The Stone Age su u sljedećih 27 godina s pravom postali jedan od najvažnijih rock bendova na svijetu bez kojeg su najveće arene i festivali svijeta postali nezamislivi. Na čelu stoji veliki Josh Homme, dok se ostatak zakucao 2013. i čine ga Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita i Jon Theodore. Ipak, kroz povijest među članovima bili su primjerice i Dave Grohl, Mark Lanegan i Nick Oliveri.

Diskografski put QOTSA su počeli zapaženim debijem 1998. Na sljedeća četiri remek-djela ‘Rated R’, ‘Songs For The Deaf’, ‘Lullabies To Paralyze’i ‘Era Vulgaris’ u samo sedam godina isporučili su više rock hitova nego neki bendovi u cijeloj karijeri, a većina je i danas sastavni dio set liste. Billboardov #1 album zauzeo je sjajan ‘…Like Clockwork’, a uslijedili su ‘Villains’ i aktualni ‘In Times New Roman…’ koji je nominiran za dva Grammyja.

Zagrebački koncert je promocija novog izdanja, ali kičma QOTSA koncerata su pjesme upisane u rock knjige kao najbolje posljednjih 20-ak sezona: ‘No One Knows', ‘Go With The Flow', ‘Little Sister,', ‘My God is the Sun', ‘Feel Good Hit Of The Summer', ‘First It Giveth' ili ‘Make It Wit Chu'.

Redovito hvaljeni kao ponajbolji koncertni bend današnjice QOTSA će višestruko obogatiti koncertnu ponudu stadiona Šalata na koji su svoj dolazak ovog ljeta već potvrdila velika imena, kao što su Corey Taylor (6.6.), Dropkick Murphys (12.6.), Body Count i Ice T (16.6.) ili Brkovi (7.9.), kao i mjesecima unaprijed rasprodani Khruangbin, Thievery Corporation i Grace Jones.

Ulaznice za QOTSA koncert 24. srpnja u prodaji su po cijeni od 69 eura, a dostupne su na prodajnim mjestima i online na Eventim.hr.