miljenik javnosti

Miroslav Ćiro Blažević o rođendanu: 'Čestitam i ja vama koji ste ispravno dokučili da sam se rodio na današnji dan, a ne sutrašnji'

09.02.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Proslavljeni i znameniti trener, obožavani brončani izbornik nasmijao je mnoge objavom na Facebooku na temu svog velikog dana. Ćiro inače rođendan slavi 10. veljače, premda je rođen dan ranije. Njegovom ocu nije se žurilo, točnije, nije isti dan stigao upisati sina

'Prijatelji moji, od jutra primam čestitke za rođendan i zahvalan sam vam svima na tome. Iskreno ste me obradovali! Čestitam i ja vama koji ste ispravno dokučili da sam se rodio na današnji dan, a ne sutrašnji kako je to svugdje zapisano jer se mom Mati nije previše žurilo da ode prijaviti moje rođenje', objasnio je Miroslav Ćiro Blažević u objavi na društvenoj mreži i dodao:

'Otišao je tek idući dan i tako je 10. veljače postao službeni datum iako ja znam da je to ovaj današnji. Slaviti neću niti jedan jer to nitko u mojim godinama ne slavi, ali čestitke ću primati oba dana jer za lijepe želje nikada nije ni rano, ni kasno'. 'Trener svih trenera' dodao je i Andrićeve misli o Travničanima, o kojima, napisao je, danas puno razmišlja.

Prijatelji moji, od jutra primam čestitke za rođendan i zahvalan sam vam svima na tome. Iskreno ste me obradovali!...

Objavljuje Miroslav Ćiro BlaževićSrijeda, 9. veljače 2022.

Prije nekoliko godina se 'požalio' kako mu ljudi pokanjaju puno alkohola, viskija, vina, 'kao da ne znaju da ne pijem', govorio je. Jedan od najvećih hrvatskih nogometnih trenera rođen je 1935. godine u Docu na Lašvi (3 kilometra od Travnika) kao najmlađe od osmero djece Mate Blaževića i njegove supruge Katarine.

  • +4
Miroslav Ćiro Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Rođen sam kao rahitično dijete, tek u petoj godini postao sam ono što bi svaki roditelj poželio od svoga djeteta. Na žalost, već kao mali pokazivao sam afinitet prema čokoladi pa, kad su mi kupili čokoladu, bio sam najsretniji. Kad sam imao 7-8 godina, znao sam reći da ću jednoga dana raditi u Krašu', našalio se za Večernji list, a kao jedan od rođendanskih poklona koje je svojedobno dobio i rado ih se sjeća je naveo automobil Jaguar, koji mu je bio poklonio predsjednik tadašnjega Ćirina kluba Lausannea.