popularni tv-vOditelj

Mirko Fodor: 'Teško mi je reći koja mi kćer više sliči'

25.06.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Kad je prepoznatljivo televizijsko lice Mirko Fodor u pitanju, zabava je zajamčena. Tako će biti i u novoj sezoni game showa 'Volim Hrvatsku' koja kreće od jeseni. Uvijek zanimljivi sugovornik Mirko Fodor otkrio je za tportal sve novitete te emisije, govorio je o svom radu na radiiju, načinu na koji se opušta, o kćerima te supruzi Vesni

Peta sezona zabavne emisije 'Volim Hrvatsku' ugostit će mnoga poznata lica – glumce, pjevače, sportaše i voditelje. Kroz zabavu i smijeh natjecatelji će, uz pomoć kapetana timova, provjeriti svoje znanje o Hrvatskoj, ljudima koji u njoj žive te poznatim osobama iz hrvatske povijesti. A svoje će znanje i ove sezone provjeriti kapetani timova braća Bojan i Goran Navojec te voditelj emisije Mirko Fodor

Što ćemo u novoj sezoni vidjeti, a da nismo imali priliku gledati u dosadašnjim sezonama?

Teško je reći da će biti posebno drukčije jer bit će vedro, veselo, optimistično i poučno, kao i uvijek. Ono što će svakako biti zanimljivo jest da idemo na Božić i Staru godinu, tako da će to biti show. Neke će se igre malo modificirati u odnosu na prošle godine, a ostalo je sve isto. Stara ekipa, braća Navojec koja će pokazati nevjerojatno znanje i šarm, bit će tu i odlične ekipe, hrpa poznatih osoba, tako da će gledateljima zaista biti zabavno.

Osjetite li umor nakon 25 godina rada na HRT-u?

Nisam se umorio, a upravo mi je najveći gušt raditi emisiju 'Volim Hrvatsku'. Moram priznati da mi je ona veliko zadovoljstvo jer u njoj ima dosta mog faha, povijesti i zemljopisa, a i volim se zafrkavati. Taj game show kao da je osmišljen po mom ukusu. Publika je oduševljena, kažu da vole emisiju jer je ležerna, opuštajuća, a i često kažemo ono što nam je na duši.

Gledali smo vas u različitim projektima i formatima, od kvizova, zabavnih emisija do vođenja festivala. Imate li nekih skrivenih želja, ambicija za nečim novim?

Vjerujete mi da nemam. Sve je kod mene nekako kako treba biti. Djeca, kćeri rastu, idu po faksovima, nadam se da će ih jednog dana i završiti. Kucam u drvo za zdravlje i sad sam u naponu snage!

Što vam u poslovnom smislu predstavlja izazov?

Dobro se osjećam. Ispraznio sam se, da se izrazim sportskim žargonom, pa jedva čekam početak ljeta. 'Volim Hrvatsku' nije lako raditi. Emisija je vrlo dinamična, trebaš pokazati snalažljivost. Na puno stvari reagiram na prvu loptu, znači puno moraš znati i biti koncentriran jer se snimalo od jutra do mraka. 'Dobro jutro, Hrvatska' mi je i dalje zakon, osobito buđenje u pet sati. Kada je, pak, o radiju riječ, tu je izazov svaki izlazak u eter. Uživam raditi 'Globotomiju', kao i emisije 'Svakom loncu poklopac' i 'Mica i Droca show'.

  • +6
Mirko Fodor Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Vidite li se više kao televizijski ili radijski voditelj? Što vam je zanimljivije i zašto?

Jednako uživam raditi jedno i drugo. Oba medija traže okretnost, brzinu, snalažljivost u svakoj situaciji, ali i potvrdu znanja i rutine koje steknete radeći taj uvijek iznova zanimljiv posao. 

Spomenuli ste kćeri, Doru i Neru, čime se one bave? Koja vam više nalikuje?

Kad smo nedavno bili na glasanju, sa mnom je išla kćer Nera i dođemo po papire, a žena kaže: 'Aha, Nera, sve mi je jasno. Ne treba osobna, isti je tata'. Isto tako kad vide stariju kćer Doru sa mnom komentiraju 'Jako vam sliči.' Teško mi je reći koja mi više sliči. Ma super su moje cure, pjevaju, glume i uživaju, na ponos svog tate.

U ožujku ste sa suprugom Vesnom proslavili 20. godina braka. Kako najradije skupa provoditi slobodno vrijeme?

Kuhamo, jedemo, veselimo se. Volimo pjevati i plesati te se nadamo da ćemo dugo i sretno živjeti.

Što vas opušta, gdje i u čemu nalazite svoj mir?

Baterije punim tako da uživam u prirodi vožnjom bicikla ili igranjem košarke, tenisa, nogometa. Doduše, malo me noga zafrkava, ali još uvijek kad god mogu, kad uhvatim vremena - hop na bicikl i 'drajvaj se Mirko gdje god možeš'. 

Uvijek ste pozitivni i vedrog duha. Naljutite li se ikad, povisite glas? Kako izgleda kad vi planete?

Uh, to pitajte moje cure! Kad kažu: 'Juhu, pogledaj, tata je pozelenio' i to uvijek zbog nekakvih blesavih stvari, ali nisam tip koji će se dugo ljutiti.