NIKOLA MILJENIĆ

Milanovićev sin uspješan je hrvač, Kolindina kći klizačica, no najveći uspjeh postigao je zgodni sin Orsata Miljenića izborivši odlazak na Olimpijske igre

07.07.2021 u 06:16

Bionic
Reading

Marko Milanović krajem travnja bio je najbolji u svojoj kategoriji na međunarodnom kadetskom turniru u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu, Katarina Kitarović uspješna je u klizanju, no Nikola Miljenić ipak je trenutno najpoznatije dijete nekog političara i to nakon što je isplivao olimpijsku A normu na 50 slobodno i osigurao put u Tokio

Sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Marko Milanović, krajem travnja na međunarodnom kadetskom turniru u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu bio je najbolji u svojoj kategoriji. 16-godišnji Marko iznimno je talentiran za ovaj sport, oduševio je svojim nastupima i mnogi ga smatraju najboljim u Hrvatskoj u tom uzrastu.

Zahvaljujući visini od 192 centimetra i 97 kilograma, Marko Milanović nova je nada hrvačkog sporta, a o njemu je svoje mišljenje rekao trener Božo Starčević:

'Dečko je sasvim na mjestu i ne želimo mu stvoriti pritisak. Prilično je skroman i dosta mu je neugodno kada se spominje da mu je tata predsjednik države. On baš voli teške treninge. Nakon što je slomio ruku dolazio je na treninge s gipsom. Kad su mu puknule tenisice, nije dao mami da mu kupi nove jer je vidio da Rusi, koji su svjetska hrvačka velesila, treniraju u strganim tenisicama. On očito osjeća da su teške stvari ujedno prave. A pred njim je još jako puno teškog rada.'

No nije samo Marko prvo dijete političara, u ovome slučaju aktualnog hrvatskog predsjednika, koje je uspješno u svijetu sporta. Isto se pokazalo u slučaju Katarine Kitarović, kćeri bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je zahvaljujući napornim treninzima postigla zavidan uspjeh u umjetničkom klizanju, a to joj u konačnici nije odmoglo da ju prime na prestižni Harvard.

Trenutno su ipak sve oči uprte prema domu predstojnika Ureda predsjednika Republike Hrvatske i bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića i to iz sasvim opravdanog razloga. Naime njegov najstariji sin Nikola, koji se već godinama profesionalno bavi plivanjem, isplivao je olimpijsku A normu na 50 slobodno i tako si osigurao put na Olimpijske igre u Tokiju.

Ipak, on ne izaziva interes javnosti samo zbog tog velikog uspjeha ili plivačkih medalja, već i zbog vrlo atraktivnog izgleda, zbog čega ovog 23-godišnjaka mnogi nazivaju 'najpoželjnijim neženjom u Hrvatskoj'. O tome je rekao u svom velikom intervjuu za tiskano izdanje Jutarnjeg lista: 'Tko to kaže, nisam baš to primijetio. Pokažite mi ih, dajte mi neki telefonski broj. Kako ću ja ili netko drugi pored nogometaša?!' našalio se, a potom otkrio:

'Ne, nisam ni u kakvoj ozbiljnoj vezi, nemam nikog posebnog ovdje doma ni u SAD-u. Ne razmišljam zašto, jednostavno nisam naletio na pravu osobu, na nekog tko bi me osvojio. Osim toga, mlad sam i ne žuri mi se nikamo. Kad se dogodi, dogodit će se.'

Inače, osim plivanja jako mu je važno obrazovanje pa je nedavno u Americi, nakon što je diplomirao na University of Southern California u Los Angelesu smjerove međunarodni odnosi i ekonomija, na istom fakultetu upisao magisterij iz vrhunskog poduzetništva i inovacija u trajanju od godinu dana, na koji odlazi nakon Olimpijskih igara.

A osim njega, u obitelji je sportaš mlađi brat Lovro, 19-godišnjak koji će uskoro polagati za crni pojas u džudu dok je 15-godišnja Marja, baš poput brata, trenirala plivanje, no na kraju je odustala.