najbolji u državi

Sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića talentirani je hrvač; kao hrvatski reprezentativac osvojio je međunarodni turnir, a borio se i sa slomljenom rukom

04.05.2021 u 09:54

Bionic
Reading

Marko Milanović je prošlog vikenda na međunarodnom kadetskom turniru u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu bio najbolji u svojoj kategoriji

Poznato je to da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović ljubitelj sporta s naglaskom na boks i ostale borilačke vještine.

Njegov mlađi sin, 16-godišnji Marko Milanović, na snažnom turniru na kojem je sudjelovalo 100 hrvača i 41 hrvačica iz 13 zemalja pokazao je da je iznimno talentiran za ovaj sport. Ukratko, oduševio je svojim nastupima i mnogi ga smatraju najboljim u Hrvatskoj u tom uzrastu.

Ukupno su hrvatski reprezentativci osvojili deset medalja pa su se tako zlatom okitili Renato Osmanović (51 kg) i Marko Milanović (92 kg), srebrni su bili Filip Mikulić (48 kg), Sandra Besek (56 kg), Gia Kastelan (65 kg), Mila Anđelić (73 kg) i Mihael Salajec (80 kg) dok se broncom pohvaliti mogu Matej Rebić (60 kg), Marta Besek (65 kg) i Nina Gerić (73 kg), piše Večernji list.

Ukratko, visoki i snažni Marko Milanović (192 cm, 97 kg) izborio je četiri uvjerljive pobjede pa se tako nametnuo izborniku Alenu Runcu uoči nastupa na kadetskom Europskom prvenstvu koje će se održati u Bugarskoj sredinom lipnja. Nakon toga, krajem srpnja, na rasporedu je i Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj.

Iako se dosad nije eksponirao, njegovi kolege naglašavaju da je 'poznat po radnoj etici'.

Za Večernji list Nikola (trener seniorske reprezentacije) i Božo Starčević (dvostruki olimpijac) ispričali su i nekoliko anegdota o nadarenom hrvaču Marku Milanoviću.

'Vodio sam Marka na jednom natjecanju za mlađe dječake i kada sam primijetio da mu je natečen zglob šake, pitao sam ga je li to nešto napuklo, a on mi reče da nije jer da može micati ruku. Nakon dva sata nazvala me njegova mama te mi kazala da su mu napuknule obje kosti podlaktice. Dakle on je odradio borbu sa slomljenom rukom', ispričao je Nikola Starčević. A pohvalno o njemu govori i Božo Starčević, zbog kojeg je Marko počeo trenirati hrvanje i odlučio napustiti džudo.

'Dečko je sasvim na mjestu i ne želimo mu stvoriti pritisak. Prilično je skroman i dosta mu je neugodno kada se spominje da mu je tata predsjednik države. On baš voli teške treninge. Nakon što je slomio ruku dolazio je na treninge s gipsom. Kad su mu puknule tenisice, nije dao mami da mu kupi nove jer je vidio da Rusi, koji su svjetska hrvačka velesila, treniraju u strganim tenisicama. On očito osjeća da su teške stvari ujedno prave. A pred njim je još jako puno teškog rada', kazao je Starčević.

Cijeli razgovor i videosnimku nastupa Marka Milanovića pogledajte OVDJE.