Za njih ne postoji riječ nemoguće

Mijenjaju društvo nabolje: Provjereno se vraća sa 17. sezonom

01.09.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Emisija 'Provjereno', koja slovi kao sinonim borbe za pravdu, nakon ljetne pauze vraća se na male ekrane i to u svojoj 17. sezoni

'Jako smo uzbuđeni i sretni što ponovno ulazimo u dnevne boravke naših dragih gledatelja. Naša misija ostaje i dalje ista – propitkivati, istraživati, donositi istinu, ukazivati na probleme u društvu i inzistirati na rješenjima istih te ukazivati na nepravdu, posebice onih čiji se glas ne čuje. U novu sezonu krećemo s velikom žarom i predanošću, jer vjerujemo da svaka priča koju donesemo može potaknuti promjenu, a neizmjerna je sreća što nam je 16 godina brojno gledateljstvo dodatan vjetar u leđa', izjavila je voditeljica i reporterka, Ema Branica.

Redakciju, koja je najnagrađivanija u Hrvatskoj, predvodi Mato Barišić, a uz voditeljicu Emu Branicu, koja je ujedno i reporterka, sjajne priče koje mijenjaju društvo nabolje donose i Danka Derifaj, Maja Medaković, Barbara Majstorović Ivezić, Nikolina Cetinić, Ana Malbaša, a reportersko pojačanje u novoj sezoni je i Jelena Rastočić, dugogodišnja novinarka informativnog programa Nove TV.

'Dolazak u 'Provjereno' doživljavam kao korak naprijed u svojoj profesionalnoj karijeri i jedan novi izazov. Svojih proteklih petnaest godina provela sam u redakciji Dnevnika Nove TV, stvarajući dragocjeno iskustvo koje sada predstavlja čvrsti temelj za sve priče koje ću tek ispričati. Lijep je osjećaj biti dio tima koji donosi pozitivne promjene u društvu', izjavila je Jelena Rastočić prilikom svog pridruživanja timu najjače istraživačke emisije.

Ono što izdvaja emisiju 'Provjereno' je sposobnost da istražuje složene teme i publici pruži višeslojne perspektive. Tim 'Provjerenog' ulaže izuzetan napor u prikupljanje dokaza i intervjuiranja relevantnih svjedoka kako bi osigurao da priče ne služe samo kao informacije, već i kao temelj za značajne promjene. Kroz 16 sezona emisija je postala nezamjenjivim glasom za marginalizirane, često nečujne članove društva. Provjereno postavlja standarde visoke razine transparentnosti, istraživačke etike i iskrene predanosti istini. Njihova sposobnost da razotkriju kriminalne radnje, ukažu na nepravilnosti te ustraju na istini izdvaja ih kao primjer izvrsnog novinarstva koje služi općem dobru.

'Svi smo u pogonu, radimo ono što najbolje znamo i ono što volimo. Bit će tu priča koje će kao i dosad – šokirati, educirati, a prije svega informirati. Od toga – zašto se pogoduje moćnima, privatizira li se do kraja hrvatsko zdravstvo, zašto su građani bijesni na golemu državnu kompaniju koja ne obavlja usluge za koje je plaćena, bili smo u zatvoru – a zašto, saznat ćete. Snimili smo jednu od najkomičnijih influenserica koju prati stotine tisuća, ali i istražili – je li profit bitniji od zaštite maloljetnika od poroka. Ima i noviteta, od kolegice koja se pridružila našem timu, ali i nekih koje će gledatelji vidjeti početkom rujna', najavio je urednik emisije, Mato Barišić.

Provjereno, emisija koja doprinosi boljitku našeg društva, ponovno je na programu Nove TV od 7. rujna.