'pjesma je angažirana'

Mia Dimšić o Letu 3 na Eurosongu: 'Mogli bi se odlično plasirati, o njima će se bez sumnje puno pričati'

20.02.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, Mia Dimšić, istaknula je kako je glavni problem naše zemlje nedostatak financija i lobiranja koje je presudno za dobar rezultat

Mia Dimšić prošle je godine predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, a ove se našla u ulozi voditeljice koja je predala pobjednički pehar Dore svojim nasljednicima Letu 3.

Priznala je kako su njene simpatije na Dori odnijeli Damir Kedžo te The Splitters i Harmonija disonance, a prokomentirala je i kontroverznu pjesmu 'Mama ŠČ'. Mišljenja je kako će Let 3 upravo ovim nastupom skrenuti pažnju Europe na sebe i steći mnogobrojne nove obožavatelje.

  • +20
Let 3 Izvor: Cropix / Autor: Lucija Ocko

'Mislim da bi se Let 3 mogao odlično plasirati na Eurosongu. Pjesma je angažirana, nastup je vizualno pamtljiv i dojmljiv, a čak i ako se ne plasiraju kako očekuju ili priželjkuju, o njima će se bez sumnje puno pričati, što je za njih kao izvođače već odlična stvar', rekla je Mia za Glas Slavonije je Mia te se osvrnula na nekoliko problema s kojima se hrvatski izvođači na Eurosongu.

'Prvi je problem izvođača s naših prostora na eurovizijskoj pozornici nedostatak financijske potpore za kvalitetan nastup jer se ondje svako najmanje svjetlo, dim ili bilo koji drugi efekt, a kamoli neka kompleksnija scenografija, masno plaća. Drugi je problem, po meni, nedovoljan interes za lobiranje koje je od presudne važnosti', rekla je glazbenica.

Mia Dimšić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Mia Dimšić prošle je godine nastupila u Torinu s pjesmom 'Guilty Pleasure', no nije se uspjela plasirati u finale Eurosonga. Kada je riječ o ovogodišnjem predstavniku Hrvatske, Letu 3, kritičari i javnost podijeljenih su mišljenja, no većina se slaže kako bi naša zemlja mogla ostvariti zapaženiji rezultat upravo zbog kontroverznosti stihova i izvedbe.