ZANIMLJIVA IDEJA

Metallica objavljuje knjigu za djecu: Povijest benda kroz abecedu

16.07.2019 u 13:00

Bionic
Reading

Legendarna Metallica, poznata po metal klasicima poput 'Nothing Else Matters', 'Enter Sandman' ili 'Unforgiven', spomenimo neke, ovjekovječit će svoje djelovanje ilustriranom knjigom za djecu pod nazivom 'The ABCs of Metallica'

Knjiga jednog od komercijalno najuspješnijih bendova bit će objavljena 26. studenog, a sva zarada ide u korist dobrotvorne zaklade grupe 'All Within My Hands', objavio je Guardian.

Članovi benda napisali su je u suradnji s autoricom Howie Abramsom. Ilustracije je izradio umjetnik Michael 'Kaves' McLeer.

'Stihovima i ilustracijama u knjizi 'ABCs of Metallica' bend govori o njegovoj povijesti od A do Ž. Svako slovo abecede opisuje faze našeg putovanja od 'Garage Days' do 'Master of Puppets', kao i ostale zabavne činjenice o nama', stoji na internetskim stranicama grupe.

Njihov najnoviji album, deseti po redu u 38-godišnjoj karijeri pod nazivom 'Hardwired... to Self-Destruct' iz 2016. godine, u svijetu je prodan u pet milijuna i bio je nominiran za nagradu Grammy.

Metallica je nedavno održala dva koncerta na stadionu u Velikoj Britaniji, a britanski su ga mediji opisali kao 'dva i pol sata majstorske metal nastave'.

Inače, Metallica će u sklopu turneje WorldWired protutnjati kroz 25 gradova u pratnji Ghosta i Bokasse. Prvi koncert se održao u Lisabonu 1.5.2019., a posljednji će biti 25. kolovoza 2019. u Mannheimu. Nama najbliže će svirati 16.8. u Beču na Ernst-Happel Stadionu, a u Pragu su 18. kolovoza 2019.