NOVI PROJEKT

Melania Trump na udaru javnosti nakon što je pokazala kako je preuredila vrt Bijele kuće: 'Uništila si trud Jackie Kennedy'

24.08.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Popularno zvani Rose Garden, vrt smješten u rezidenciji Bijele kuće, odnedavno je dizajniran po željama prve dame Melanije Trump. Vrt koji je prvotno uredila njezina davna prethodnica Jackie Kennedy sada je dobio novo ruho, a ono se baš ne sviđa građanima i građankama

Kada je davne 1961., uz pomoć stručnog vrtlara Bunnyja Mellona, tadašnja prva dama Jackie Kennedy uredila sporedni vrt Bijele kuće, narod je bio oduševljen.

Njezina razigrana kombinacija tulipana, ruža, stabla magnolije te japanske trešnje, koja u proljeće izgledaju nestvarno lijepo sa svojim blijedoružičastim cvjetovima, naprosto su razveselili naciju.

Danas, čak 59 godina kasnije, nova je prva dama Melania Trump odlučila redizajnirati kultni Rose Garden te ga prilagoditi svom stilu.

Gospođa Trump se pohvalila finalnim rezultatom i novim izgledom vrta predsjedničke rezidencije, a nije dugo trebalo da svoje nezadovoljstvo viđenim izraze brojni građani.

Putem Twittera Melania je pokazala kako je prilagodila vrt minimalističkom uređenju te uklonila neka od davno posađenih stabala. Također je šareno cvijeće zamijenila vrlo neprimjetnim sitnim bijelim.

‘Uzbuđeni smo što odajemo počast povijesti i slavimo budućnost u našem prekrasnom @WhiteHouse Rose Garden večeras. Hvala svima koji su pomogli obnoviti ovaj kultni i zaista prekrasan prostor’, poručila je ponosno supruga Donalda Trumpa.

Tviteraši su se brzo počeli izrugivati njezinom modelu vrtlarstva te ga usporedili s uređenjem uz parkirališta u gradu, poručivši joj kako je unijela dašak 'Trump stila' u sve te da je vrt prazan i hladan.

‘Melania Trump oblikovala je Rose Garden po svojoj obitelji - hladno i prazno’, ‘Raj je pretvorila u parkiralište’, ‘Jednostavno si ga uništila. Trud i rad slavne Jackie Kennedy uspjela si skroz usositi. Tko još danas reže drveće?’, ‘Trumpovi su maknuli poštanske sandučiće iz pošte, ruže iz ružičnjaka te domoljublje iz domovine’, samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Neki od građana su joj također zamjerili to kakvim se temama i poslovima trenutno bavi, dok se svijet mjesecima bori s koronakrizom.