#OSTANIMODOMA

MAXtv časti sve svoje korisnike: U nedjelju potpuno besplatno uživajte u filmskom blockbusteru 'Gospoda'

17.04.2020 u 18:28

Bionic
Reading

U MAXtv videoteku stiže nova sofisticirana akcijska komedija 'Gospoda' s velikim filmskim zvijezdama u glavnim ulogama. Režiju i scenarij potpisuje Guy Ritchie, britanski redatelj poznat po hitovima 'Zdrpi i briši', 'Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške' te 'Sherlock Holmes'. Najbolje od svega, svi korisnici MAXtv-a film u nedjelju mogu pogledati potpuno besplatno

Blockbuster 'Gospoda' bit će dostupan potpuno besplatno svim korisnicima MAXtv-a na period od 24 sata u MAXtv videoteci, u nedjelju 19. travnja, od 00:00:00 do u 23:59:59.

Priča novog hit filma redatelja Guya Ritchieja prati američkog iseljenika Mickeyja Pearsona (glumi ga Matthew McConaughey) koji je u Londonu izgradio vrlo profitabilno narko-carstvo preprodajom marihuane. Kad se pročuje da želi prodati svoj biznis, niz slikovitih kriminalaca pokrenut će lavinu spletki, zavjera, podmićivanja i ucjenjivanja u nadi kako će mu uspjeti preoteti njegov teritorij.

Ideju za ovaj film Ritchie je dobio prije gotovo jednog desetljeća, u međuvremenu je s producentom Ivanom Atkinsonom razmišljao o snimanju televizijske serije, a naposljetku ipak odlučio vratiti svojoj izvornoj ideji o 'Gospodi' kao filmu za velike ekrane.

Ritchiejevi filmovi puni su nepredvidivih prevrata, a u 'Gospodi' je to dodatno naglasio dodjeljujući mnogim glumcima uloge koje su sušta suprotnost onima u kojima obično nastupaju. Dobrim djelom, tome može zahvaliti i sjajnu zvjezdanu postavu filma. 'Za nijednog od ovih poznatih glumaca nećete pomisliti, 'Naravno da glumi tog i tog'. To dodaje ukupnoj svježini i nepredvidivim prevratima filma. Guyjevi likovi odražavaju njihovu okolinu, a u svijetu kriminala osoba mora biti dovitljiva, snalažljiva i žilava', izjavio je producent Bill Block.

'Mickey je Amerikanac koji prodaje Englesku Englezima', opisao je svoj lik Matthew McConaughey koji je pristao sudjelovati u projektu čim je pročitao scenarij.

Makar su 'Gospoda' puna narko šefova i uličnih kriminalaca, u suštini su, kaže Ritchie, i ljubavna priča.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Mickeyjeva žena Rosalind, matrijarh je muževa biznisa. A matrijarh je jači od patrijarha. Ona je Kleopatra Mickeyjevom Cezaru. Šarmantna je i mužu uvijek daje dobre savjete. Zapravo, možemo reći da upravo ona poteže sve konce u tom poslu', kaže Ritchie, a Atkinson dodaje kako će pomno gledanje filma otkriti da je Rosalind isto toliko žilava kao i muškarci u ovom filmu, te da se ne povlači pred ničime.

Lik Rosalinde nosi ključni dio akcije i iznenađenja u filmu, ali Ritchieju i ekipi nije bilo lako pronaći pravu glumicu na vrijeme.

Redatelju se Michelle Dockery iz televizijske serije 'Downton Abbey' učinila kao zgodno rješenje, ali bojali su se da neće biti previše 'sofisticirana' za ovu ulogu. Ritchie se s Dockery našao samo nekoliko dana prije snimanja prve scene s Rosalind i odmah shvatio da su se uzalud bojali da neće odgovarati ulozi.

Kako se Lady Mary iz serije 'Downton Abbey' snašla u neuobičajenoj ulozi, kao i ostatak sjajne glumačke postave koju čine Charlie Hunnam, Henry Golding, Colin Farrell i Hugh Grant, provjerite ove nedjelje.